Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Dobbelt russisk da Bolshunov parkerte konkurrentene

Første utenlandske seier på distansen.

SPURTET SOM EN GAL: Magnus Bøe var suveren på de to første innlagte spurtene. Foto: Andreas Lekang/Dagbladet
SPURTET SOM EN GAL: Magnus Bøe var suveren på de to første innlagte spurtene. Foto: Andreas Lekang/Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

SANDNES/OSLO (Dagbladet): Alexander Bolshunov ble vinneren av herrenes 60 kilometer under Blink-festivalen i kveld.

Det ble dobbelt russisk med Sergey Ardashev på andreplassen. Anders Mølmen Høst tok tredjeplassen.

Bolshunov vant med åtte sekunder, og var fornøyd selv om han mener han har mer på lager.

- Jeg imponerte ikke i dag, men gjorde et godt renn. Formen min er ikke den beste, men jeg vant i dag. Jeg krasjet og brakk en stav, men jeg kjempet til slutt og vant, sier Bolshunov til Dagbladet etter seieren.

Savnet lagkameratene

Denne sesongen har russeren to store mål han vil strekke seg etter.

- Jeg vil få et godt resultat i verdenscupen og kanskje kjempe om sammenlagtseieren der. I tillegg vil jeg være best under VM i 2019, sier Bolshunov som gleder seg til å stille til start med sine russiske lagkamerater.

Bolsjunov sier forrige sesong var tøff uten lagkameratene sine, som forreksempel Legkov og Ustjugov.

- Det var ikke så lett å konkurrere uten de gutta. Samtidig var det min mulighet til å vise meg fram og kjempe mot andre langrennsløpere. Ikke bare for meg selv, men også for de suspenderte gutta.

- Hvor sterkt er det russiske stafettlaget nå?

- Det vil bli et sterkt lag denne vinteren, men laget er jo ikke valgt enda, det blir opp til trenerne. Men det er mer enn bare fire sterke menn (som er aktuelle, journ.anm.).

Bøe i spurtform

Det var innlagt fire spurter (pluss mållinja) på den seks mil lange strekninga fra Ålgård til Sandnes. Halvannen kilometer før den første innlagte spurten ble feltet strukket noe ut og tempoet be satt opp et par hakk.

VANT: Alexander Bolshunov stakk av med seieren. Foto: Andreas Lekang/Dagbladet
VANT: Alexander Bolshunov stakk av med seieren. Foto: Andreas Lekang/Dagbladet Vis mer

Helt foran på den første spurten var Magnus Bøe, som uten tvil var raskest. Bak ham kom svenske Oskar Kardin og nordmannen Sivert Knotten. Også på den andre innlagte spurten var Bøe best, denne gangen hadde han noe tøffere konkurranse men kom seg først over linja.

På den tredje innlagte spurten, med drøyt 33 kilomter igjen, var det Simen Hegstad Krüger som knuste motstanderne. Kardin ble nummer to, Chavin nummer tre. Vinneren av de to første spurtene, Magnus Bøe, ble nummer seks, ti sekunder bak Krüger.

Tøft løp av Holund

Etter at gutta hadde rullet seg gjennom over halve løypa, kom Hans Christer Holund og Martin Johnsrud Sundby opp i teten. De ledet an i motbakkene etter 31 kilometer.

- Nå ligger de som perler på en snor her. Det viser at det er tungt og vanskelig nok å henge med på tempoet til Hans Christer Holund, sa Torgeir Bjørn i NRK-studioet.

Med 17 kilometer igjen var det Alex Harvey og Alexander Bolshunov som var de antatt beste spurterne av gjengen i tet, ifølge Jann Post. Med en mil igjen til mål var det Holund som ledet an feltet, med Bolshunov og Harvey hengende på.

Simen Hegstad Krüger tok den fjerde spurten med fem kilometer igjen til mål.

Uten Johaug, Weng og co

De største navnene på kvinnesiden sto over dagens 60 kilometer, der Kari Vikhagen Geitnes stakk av med seieren foran Kari Øyre Slind.