NYE UTESTENGLSER: Dobbelt OL-gullvinner Alexander Zubkov er blant de fire russiske utøverne som utestenges. Foto: Natacha Pisarenko / AP Photo / NTB Scanpix
NYE UTESTENGLSER: Dobbelt OL-gullvinner Alexander Zubkov er blant de fire russiske utøverne som utestenges. Foto: Natacha Pisarenko / AP Photo / NTB ScanpixVis mer

Nye utestengelser av russiske utøvere

Dobbelt russisk OL-vinner og tre andre russere er utestengt av IOC

Den russiske bobføreren Alexander Zubkov er fratatt gullene fra Sotsji-OL og utestengt på livstid av IOC på grunn av brudd på dopingreglementet.

Det er Den internasjonale olympiske komité (IOC) som har bestemt at Zubkov skal fratas OL-gullene i toer- og firerbob fra vinterlekene i 2014. Zubkov, som også er president i det russiske bobforbundet, er utestengt i all framtid.

Blant de andre utøverne som er fratatt medalje og utestengt er skøytesprinteren Olga Fatkulina som tok sølvet på 500-meteren i Sotsji.

IOC har fratatt en rekke russiske idrettsutøvere medaljer etter Sotsji-lekene. Ingen ha avlagt positive dopingprøver, men en etterforskning ledet av Richard McLaren har avslørt omfattende juks og manipulering av dopingprøver under lekene.

NTB