Dobbelt russisk på 3-mila

Olga Savialova sørget for det første russiske gullet i ski-VM. Pedersen og Østby brøt løpet. Dagbladet.no fulgte 3-mila direkte.

Trykk reload/ oppdater i nettleseren din for de siste resultatene.Stillingen i mål:

1. Olga Savialova, Russland

2. Elena Burukina, Russland, +15.3

3. Kristina Smigun, Estland, +26.9

4. Gabriella Paruzzi, Italia, +32.7

5. Sabina Valbusa, Italia, +1:04.3

6. Evi Sachenbacher, Tyskland, +1:05.8

7. Valentina Shevchenko, Ukraina, +1:27.6

8. Kaisa Varis, Finland, +1:31.1

9. Nina Gavriljuk, Russland, +2:33.8

10. Beckia Scott, Canada, +3:05.4

Kristin Størmer Steira går inn til en repektabel 26. plass, 5 minutter og 40 sekunder etter vinneren. Samtidig ble hun beste norske på distansen.

- Det lå litt i bakhodet at jeg skulle fire runder rundt her, det gjorde det. Egentlig syns jeg det gikk lettere og lettere utover i løpet, sier Steira til NRK. Til tross for stavbrekket inne på stadion var hun et stykke unna 25.-plassen.

Burukina kommer for sent til å slå Savialova, men tar sølvet med god margin. Da blir det dobbelt russisk, med estisk bronsemedalje.

Savialova går inn til ny bestetid i mål. Det er bare den russiske lagvenninnen Burukina som kan ta fra henne gullet.

Kristina Smigun spurtet inn til bedre tid enn Paruzzi, og da spøker det for italiensk medalje her i dag også.

Paruzzi går i mål til klart ny bestetid. Italienerne krysser nå fingre og tær i den reneste OL-floka for at løpet skal holde til deres første medalje i VM på hjemmebane.

Hilde Gjermundshaug Pedersen fikk nok på VMs avslutningsdistanse for kvinnene og brøt etter 23 kilometer.

- Jeg gikk rett og slett tom, kreftene tok helt slutt. Jeg prøvde så langt jeg kunne, men plutselig sa det stopp, sier Pedersen til NRK.

- Jeg er redd for å gå på en skikkelig smell, og jeg tror jeg har gått nok renn, sier hun.Passering 22,5 kilometer:

Steira passerte på en 28. plass, og er på vei oppover resultatlista!

Savialova og Smigun taper 10 sekunder til italienske Paruzzi ned til runding før sisterunden. Kan italieneren klare å ta gullet etter å ha ligget etter med nesten halvminuttet halvveis?

Pedersen har måttet slippe Shevchenko, og taper mye tid. Nå er GP tatt inn av Burukina og Sachenbacher. Burukina overtar ledelsen fra Savialova, mens Pedersen ligger 2,5 minutt bak. Der forsvant Norges medaljesjanser.

Pedersen er selvfølgelig veldig sliten nå. Spørsmålet er om Steira kan klatre noen plasser.Passering 17 kilometer:

Kristina Smigun har fått heng på Savialova, og passerer bare tre sekunder etter Paruzzi. Savialova leder overlegent 13 kilometer før mål. Foreløpig.

Pedersen har fått heng på Shevchenko fra Ukraina, og holder nesten farten til Savialova i teten.

Sachenbacher har heng på Burukina. De to holder farta til Savialova og Smigun. Det går mot en spennende sekundstrid i kampen om de øverste plasseringene.

Hilde Gjermundshaug Pedersen beholder 12. plassen ved 17 kilometer, men er på vei oppover lista. Det er bare fem sekunder opp til 9. plassen.

Jannike Østby har brutt løpet. Et kranglete kne skal være årsaken.Passering 12,3 kilometer:

Det går fryktelig tungt for Jannike Østby opp mot 12,3 kilometer. Passerer på en foreløpig 10. plass (hun har startnummer 8) over 2 minutter etter den foreløpige lederen Jatskaia.

Paruzzi passerer på en overlegen bestetid. Nå spørs det om russerne og Hilde GP klarer å svare.

Savialova har gått inn Smigun med et halvminutt, og øker med nesten 20 sekunder på Paruzzi. Savialova har en helt enorm åpning. Kan det holde helt til mål?

Pedersen passerer 1.25 bak Savialova, og ser ut som hun har stivnet litt. Pedersen har tapt mye fra runding 7,5 kilometer.

Burukina klarer ikke holde Savialovas fart, og ligger nå 7,7 sekunder bak. Men det er fortsatt dobbelt russisk.Passering 7,5 kilometer:

Steira passerer på en 35. plass ved 7,5.

Hilde G ligger på 9. plass ved passering, og går seg dermed opp en plass fra 2,2 kilometer.

Burukina passerer til ny ledertid ved 7,5, 4 sekunder foran Savialova.

Dobbelt russisk etter 7,5 også, men italienske Gabriella Paruzzi har gårr fortest av løperne i teten og ligger 4,5 sekund bak russerne på en tredjeplass.

Pedersen passerer 34 sekunder bak ledende Olga Savialova fra Russland på en foreløpig 6. plass.

Smigun ligger på tredje plass etter 7,5.

Jannike Østby passerer 1.25 etter ledende Malahova fra Kazakhstan. Malahova ligger på 16. etter 2,2 kilometer.Passering 2,2 kilometer:

Det er dobbelt russisk i teten, med et av hjemmehåpene, Gabriella Paruzzi på tredje plass.

Hilde G ligger på en foreløpig 10. plass, 13 sekunder etter ledende Burukina.

Startnummer 2, hviterussiske Natalja Zjatikova har tatt ledelsen med passeringstiden 6:28.6.

Steira passerer på en 32. plass, 36 sekunder bak Burukina.

Jannike Østby har hatt en tung start og ligger 38 sekunder etter ved første passering.Start nummer 8, Jannike Østby er i gang med VM-debuten.

Italienske Sabina Valbusa går ut fra stadion til enorm jubel. Italia har ennå ikke tatt medalje i VM på hjemmebane.

Smigun er i gang!Etter de fem første rennene i ski-VM er Hilde Gjermundshaug Pedersens fasit tre bronser og to fjerdeplasser. I dag går jernkvinnen fra Brumunddal sitt sjette renn, og det er ingen grunn til at hun ikke skal balnde seg inn i tetstriden i dag også. Rent bortsett fra at hun har gått alle distanser, og at kroppen naturligvis er sliten.

- Jeg føler meg vel egentlig pigg i kroppen, men det kan jeg ikke vite før jeg starter. Jeg anser ikke meg selv som en medaljekandidat, sa Pedersen til NRK i morges.

I tillegg til Pedersen skal ungjentene Jannike Østby og Kristin Størmer Steira gå 3-mila for Norge.

Østby er første norske ut i sporet med startnummer 8. Storfavoritt Kristina Smigun går ut som nummer 23, Hilde GP nummer 26, tyske Evi Sachenbacher nummer 29, canadiske Beckie Scott nummer 30, og siste norske er Størmer Steira på nummer 42.

Det er i alt 45 startende på kvinnenes 3-mil i VM.

FIKK NOK: Hilde Gjermundshaug Pedersen har gått alle distansene i VM med fantastiske resultater. På dagens avsluttende 3-mil fikk hun nok og måtte bryte.