Dobbelt så mye TV-fotball

Da betal-TV-kanalen Canal+ kjøpte alle rettighetene til engelsk toppfotball raste både konkurrenter og TV-seere. Nå slår TV-kanalen tilbake og starter ny sports-TV-kanal.

Mens TV2 og NRK sliter med å finne sendetid til direktesendte fotballkamper, rydder Canal+ plass til en helt ny sportskanal for å få plass til sine kamper fra Italia, Sverige, England og Norge.

Dermed er de betal-TV-kanalene Canal+ og Viasat som blir den store frelseren for den mest fotballinteresserte menigheten her i landet.

Dobler kampantallet

- En stor dag for alle, mener TV-kanalens mest profilerte sportskommentator Øyvind Alsaker.

Canal+ offentliggjorde i går planene om en ny sports-TV-kanal fra 1. mai. Canal+ legger om hele sin profil også når det gjelder filmkanaler, men det er de fotballinteresserte som har mest å juble over i første omgang.

- Vi har sikret oss rettighetene til Premier League for de tre neste åra. Dessuten vil vil sende to kamper fra den norske tippeligaen hver uke. En direktesendt kamp søndag og en kamp direkte på mandager, sier Bente Klemetsdal, daglig leder i Canal+, til Dagbladet.

Det er foreløpig uvisst hvilke engelske kamper som sendes, men Canal+ lover å doble antall kamper i forhold til tidligere. Til glede for mange og til grøss for andre.

Ikke presset

Kanalen har dessuten bestemt seg for å sende flere av kampene i reprise, slik at de som er på stadion kan se sin egen kamp når de kommer hjem, om de ønsker det.

- Vi er svært glade for dette. Men har overhodet ikke presset Canal+ til en slik avgjørelse. Det er klart at dette er fint for dem som har lyst til å se scoringer og andre høydepunkter én gang til når de kommer hjem, sier generalsekretær Karen Espelund til Dagbladet.

Fotballforbundet har solgt rettighetene til å vise toppfotball til NRK og TV2. Men de to kanalene fikk flere kamper enn de trengte samtidig som de behøvde noen inntekter. Derfor solgte de 50 vårkamper og 50 høstkamper til Canal+.

- Det blir nok ikke noe travlere reiseprogram enn det vi allerede har. Vi kan jo ikke være mer enn ett sted om gangen, sier Canal+veteran Øyvind Alsaker, som etter at den norske fotballsesongen er overgår inn i sitt 10. år som kommentator fra England.

Lykkebringer

- På Anfield er det funksjonærer som mener at det bringer lykke for Liverpool når jeg kommer, smiler Alsaker, som merker at erfaringen gjør det langt lettere å komme i nærheten av stjernene.

- Det er viktig når det gjelder å lage forhåndsstoffet.

- Spenningen ved budrunden om Premiere League-rettighetene var i meste laget, sier Klemetsdal. Budrunden er lukket og ingen vet hva de andre bød for de eksklusive rettighetene. Etter det Dagbladet erfarer var selskapene SBS, MTG, IMG og SportFive med i kampen.

JUBEL: Fotballinteresserte tv-seere får mye å glede seg over framover. I tillegg til full pakke fra England med blant andre Paul Scholes og United, kan du også få se kamper fra Italia, Sverige og Norge på Canal+ sin nye kanal.