Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Dobbelt så stor

SOLDIER HOLLOW (Dagbladet): Følelsene tok overhånd da Ole Einar Bjørndalen (28) hoppet opp på seierspallen og fikk høre nasjonalsangen for andre gang i OL. Nå kan han ta tre gull til.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- Jeg er egentlig helt tom nå, for det har vel egentlig ikke gått helt opp for meg at jeg har vunnet to OL-gull av to mulige så langt. Men da nasjonalsangen ble spilt under blomsterseremonien fikk jeg en vanvittig følelse. Det var helt sykt, og det var stort, sier Ole Einar Bjørndalen til Dagbladet.

Uten engang å tenke seg om rangerer han gullet seint i går kveld foran triumfen på 20 kilometer mandag.

- Nå skjøt jeg fullt hus. Det er det det handler om i skiskyting, og jeg er stolt over at jeg fikk det til da det talte som mest, sier Bjørndalen.

Og la svært passende til:

- Du får ikke til mange slike renn i løpet av livet.

Med en seiersmargin på hele 28,9 sekunder ned til tyske Sven Fischer - og i den fantastiske OL-formen han er i nå - har Bjørndalen gullet på jaktstarten halvveis nedi lomma allerede.

Trippelmester?

Sjøl tok han ikke i da han vurderte muligheten på lørdagens jaktstart:

- Sjansen er ganske god...

Klarer han det vil han bli den første skiskytteren i historien som vinner tre individuelle OL-gull i ett og samme mesterskap. Med sitt andre i går kveld tangerte Ole Einar østtyske Frank-Peter Rötsch, som vant to individuelle gull i Calgary i 1988. Men den gangen var det bare to individuelle renn. Ole Einar er også soleklar for skiskytterstaffen og en mulig kandidat til langrennsstafetten.

- Men vi lar Ole Einar være i fred til etter jaktstarten, sier langrennssjef Sindre Bergan. Dermed kan Bjørndalen i teorien ta hele fem gull i Salt Lake-OL. Det er det bare Eric Heiden som har klart.

Poirée: - Umulig

En av Bjørndalens sterkeste konkurrenter, franske Raphael Poirée ble nummer ni, med to bom. Etterpå var han målløs av hva hans gode kamerat leverer her i OL.

- Vi har som regel ingen sjanse mot Ole Einar når han bare skyter én bom. Når han skyter fullt er han umulig å slå. Impossible, sier Poirée til Dagbladet.

Bjørndalen valgte et seint startnummer fordi han mente at forholdene da ville passe ham best. Men det var en tøff avgjørelse å ta.

Tungt for hodet

- Det er tungt for hodet å starte seint. Jeg så blant annet at Sven Fischer gikk et bra løp og visste at jeg måtte prestere maks om jeg skulle vinne. Men jeg gikk mitt eget løp og er glad for at det gikk som det gikk. Jeg var mer klar i hodet i dag enn tidligere i mesterskapet. Det er et godt tegn på at jeg har klart å nullstille meg skikkelig og unngå å tenke så mye. Det beste er når ting går av seg selv, sier Bjørndalen.

Bjørndalen har slitt med skytingen i år, men i OL har også den biten gått av seg selv.

- Jeg er stolt over at jeg torde å trappe ned på skytingen da jeg sleit som mest tidlig i januar. Etterpå har jeg skutt mindre, men med større konsentrasjon. Det har gitt uttelling, sier han.

Og gir sin mentale sparringpartner, Øyvind Hammer, æren for at han har fått en formtopp også i hodet.

- Vi har snakket mye sammen. Det er godt å ha en slik mann å snakke med, sier Ole Einar etter to strake gull.

KAN FÅ ENDA FLERE:</B> Ole Einar Bjørndalen har flere gullsjanser både individuelle og i stafettene.
HJELPEREN: Øyvind Hammer er den første Ole Einar framhever når han skal gi noen æren for gullet. Her kaster Ole Einar seg rundt halsen på sin mentale hjelper.
MITT STØRSTE GULL: Ole Einar Bjørndalen rangerer han gullet tok seint i går kveld foran triumfen på 20 kilometer mandag.
Hele Norges coronakart