Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Dobbelt sjokk på trist Liverpool-dag: - Ble for selvsikre

Newcastle slo tilbake på mesterlig vis.

MISTET SEIEREN: Daniel Sturridge scoret et nydelig mål, men Liverpool rotet bort 2-0-ledelsen hjemme mot Newcastle. Foto: 
Reuters / Phil Noble
MISTET SEIEREN: Daniel Sturridge scoret et nydelig mål, men Liverpool rotet bort 2-0-ledelsen hjemme mot Newcastle. Foto: Reuters / Phil Noble Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

• Liverpool - Newcastle 2-2 (2-0)

(Dagbladet): To timer før kampstart kom sjokkmeldingen: Mamadou Sakho har testet positivt for et fettforbrennende stoff og kommer ikke til å spille for Liverpool så lenge UEFAs etterforskning pågår.

To minutter ut i 2. omgang startet Newcastles sjokkcomeback: De nedrykkstruede gjestene lå under 0-2 til hvilen, men reiste seg på mesterlig vis og reddet ett poeng på Anfield.

Dermed ble denne lørdagen en stor nedtur i en ellers strålende periode for høytflyvende Liverpool.

- Vi ble kanskje litt vel selvsikre. Dette var en skuffelse, innrømmet målscorer Adam Lallana overfor BBC.

Lekte seg før pause Sakhos positive dopingprøve ga klubben negativ oppmerksomhet. Det ga også Jürgen Klopp litt ekstra hodebry før hjemmekampen mot desperate Newcastle i et oppgjør hvor Klopp helst ville hvile flest mulig nøkkelspillere.

Daniel Sturridge fikk imidlertid muligheten fra start og takket for tilliten med å banke inn 1-0 etter bare to minutter. Etter halvtimen limte Adam Lallana ballen opp i krysset fra rundt 20 meter.

En ny festforestilling var på gang. Liverpool fortsatte der de slapp mot Everton. De spilte vakker fotball og scoret to utsøkte mål i 1. omgangen mot Newcastle.

Snuoperasjonen Liverpool så ut til å gjøre som Manchester City gjorde tidligere i dag og leke seg inn til en ny storseier, samtidig som de fikk hvilt viktige spillere. Men etter pausen våknet Newcastle og innså den brutale realiteten:

Klubbens eksistens står på spill.

SLO TILBAKE: Newcastle snudde 0-2 til 2-2 på Anfield. Foto: NTB Scanpix
SLO TILBAKE: Newcastle snudde 0-2 til 2-2 på Anfield. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Newcastle kjemper for å unngå nedrykk og viste en imponerende lagmoral ved å slå tilbake på Anfield. Først headet Papiss Cissé inn reduseringen etter 48 minutter. Dernest satte Jack Colback inn utligningen til 2-2 et kvarter senere.

- Hvor er laget fra 1. omgang? spurte tidligere Liverpool-spiller John Arne Riise på Twitter.

For Klopps elever var ikke til å kjenne igjen. Alt ble snudd på hodet etter pause.

At Newcastle slo tilbake etter 0-2 i 1. omgang, var nesten like overraskende som meldingen om Sakhos positive dopingprøve som kom ut like før kampstart.

- I pausen sa vi til hverandre at vi måtte tro på dette. Vi har vært i slike situasjoner og tapt tidligere i sesongen, men troen er der og vi jobber hardt for hverandre, sa Colback ifølge BBC etter kampen.


Hele Norges coronakart