Dobbelt VM-gull i orientering

- En drøm, sier juniortreneren.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Hele fire medaljer sanket Norges orienteringsløpere i junior-VM i Australia mandag.

Aldri har norsk orienteringsidrett gjort det bedre internasjonalt.

- En drøm er gått i oppfyllelse. Jeg trodde ikke vi var så sterke som dette. Helt rått, sa juniorlandslagstrener Kenneth Buch etter nattens storeslem på langdistanse i australske Dubbo.

Siri Ulvestad og Olav Lundanes tok dobbelt gull. Kine Hallan Steiwer og Magne Dæhli fulgte opp med hvert sitt sølv. I tillegg ble det også sterke plasseringer på Silje Ekroll Jahren (5.-plass) og Torgeir Nørbech (6.-plass).

- Måten vi jobber på virker positivt på juniorlandslaget. Det sosiale miljøet har hatt stor betydning. Forberedelsene har vært bra, og målet var å heve de nest beste foran årets junior-VM. Det har vi klart, konstaterte trener Buch.

Jentene med overtaket


Juniortrener Frode Balchen er ansvarlig for jenteprosjektet i Norges Orienteringsforbund (NOF) og gleder seg over de sterke prestasjonene.

- Jentene er én plass bedre enn gutta. Vi har i dag mange jenter med vinnerhoder som klarer å prestere når de skal. De er sterke fysisk og mentalt, fortalte Balchen.

Neste løp for det suverene juniorlandslaget i årets mesterskap er mellomdistanse torsdag. Stafett avslutter VM fredag.

Foreløpig har Norge sanket inn to gull og tre sølv etter to distanser. President i NOF, Bjørn R. Berntsen, ser meget lyst på fremtiden til orienterings-Norge.

- Dette er fantastisk. Vi håper alltid, men det er klar forskjell på håp og tro. Jeg er imponert, sa han.

(NTB)

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer