Dobbelt VM-gull i orientering

- En drøm, sier juniortreneren.

Hele fire medaljer sanket Norges orienteringsløpere i junior-VM i Australia mandag.

Aldri har norsk orienteringsidrett gjort det bedre internasjonalt.

- En drøm er gått i oppfyllelse. Jeg trodde ikke vi var så sterke som dette. Helt rått, sa juniorlandslagstrener Kenneth Buch etter nattens storeslem på langdistanse i australske Dubbo.

Siri Ulvestad og Olav Lundanes tok dobbelt gull. Kine Hallan Steiwer og Magne Dæhli fulgte opp med hvert sitt sølv. I tillegg ble det også sterke plasseringer på Silje Ekroll Jahren (5.-plass) og Torgeir Nørbech (6.-plass).

- Måten vi jobber på virker positivt på juniorlandslaget. Det sosiale miljøet har hatt stor betydning. Forberedelsene har vært bra, og målet var å heve de nest beste foran årets junior-VM. Det har vi klart, konstaterte trener Buch.

Jentene med overtaket


Juniortrener Frode Balchen er ansvarlig for jenteprosjektet i Norges Orienteringsforbund (NOF) og gleder seg over de sterke prestasjonene.

- Jentene er én plass bedre enn gutta. Vi har i dag mange jenter med vinnerhoder som klarer å prestere når de skal. De er sterke fysisk og mentalt, fortalte Balchen.

Neste løp for det suverene juniorlandslaget i årets mesterskap er mellomdistanse torsdag. Stafett avslutter VM fredag.

Foreløpig har Norge sanket inn to gull og tre sølv etter to distanser. President i NOF, Bjørn R. Berntsen, ser meget lyst på fremtiden til orienterings-Norge.

- Dette er fantastisk. Vi håper alltid, men det er klar forskjell på håp og tro. Jeg er imponert, sa han.

(NTB)