Dobbeltsalto til fotball-VM?

BODØ (Dagbladet): Mini Jakobsen hadde slått saltoen sin på samtlige Tippeliga-arenaer- bare ikke «hjemme» på Aspmyra. Det ordnet han i går. To ganger. Nå er han toppscorer i Norge. Og kanskje på vei til VM.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Mini spilte til en åtter på Dagblad-børsen mot sine gamle lagkamerater. Finspillet kan ha gitt ham en siste Frankrike-sjanse. Ikke rart at pappa Bernt var frampå med gratulasjoner etterpå.

- Fatter'n bor i Bodø, men han følger godt med på hva jeg gjør. Han er veldig stolt på mine vegne, sier Mini.
Senior er langt mindre snakkesalig:

- Jeg gir ikke intervjuer, sier «fatter'n» når Dagbladet ber ham vurdere Minis spill og VM-sjanser.

Kjempesesong

Det senior burde sagt, er at sønnen sannsynligvis er i gang med sin beste sesong noen sinne. Gamle-sjef Nils Arne Eggen, som fulgte Rosenborg fra Aspmyras hovedtribune i går, er ikke i tvil:

- Jeg sa tidlig at Mini kommer til å få en kjempesesong. Det skyldes ikke minst at han har fått kapteinsbindet. Det alene har løftet ham et par hakk. Mini er i VM-form, men det er ikke min sak å ta ut landslaget. Det gjør Egil Olsen. Men jeg snakker selvsagt med ham, sier Eggen.
Gårsdagens kamp ble en kraftig bekreftelse på at Mini er i Drillos-form. I garderoben etterpå satt kommentarene løst hos den lettbeinte bodøværingen:

- En spiss kan ikke lykkes i alt. Da hadde han i så fall vært på verdenslaget!

(For sikkerhets skyld: Tirsdag spiller Mini på et slags verdenslag til inntekt for Jean Marc Bosman.)

- Om jeg det var landslagsklasse over meg i dag? Det spørs hvilket landslag du tenker på. Jeg hadde muligens kommet med på Bolivia.

Snart hundre

Men ingen bør være i tvil om at Mini tripper etter å komme inn i Drillos-varmen igjen. Det er åtte måneder siden sist Drillo ringte.

- «Han Roger» tar nesten bestandig ut det rette landslaget. Den eneste gangen han har bommet, var i VM i USA. Han vet sikkert best om jeg er i VM-form, sier Mini uvanlig beskjedent.
Det ingen kan ta fra ham, er plassen øverst på den

Det som er sikkert, er at Mini nå topper scoringslista i Tippeligaen. Med de to som kom på Aspmyra i går, står han med sju mål. Og vil ha minst elleve til før serien er over.

- Da er jeg oppe i hundre Tippeliga-scoringer, forklarer Mini.
Til nå har han scoret 89 mål på 154 kamper. Det gir et pent snitt på 0,6 mål per kamp.

<B>ENDELIG ASPMYRA:</B> Mini scoret sine to første Tippeliga-mål på Aspmyra i går. Dermed har han scoret på alle norske Tippeliga-baner. Her i samtale med Bodø/Glimt keeper Guttulsrød.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer