Dobbeltseier i slalåm

SHIGA KOGEN (NTB): Hans Petter Buraas gjorde som han hadde lovet. 22-åringen ble OL-mester i slalåm og kronet en norsk jubeldag uten like i alpinbakken. Ole Kristian Furuseth sikret norsk dobbeltseier.

- Jeg var overhodet ikke nervøs etter at jeg kom i mål, for jeg visste at Sykora ikke kunne slå meg, sa Buraas til NTB etter sin suverene seier.

Tom Stiansen ble nummer fire, og Finn Christian Jagge satte kronen på det norske storverket med 7. plass. Innsatsen var fantastisk, fire nordmenn blant de sju beste.

- På start før andre omgang klarte jeg å tømme hodet for tanker. Jeg var nærmest hjernedød. Kanskje var det derfor jeg klarte å kjøre så fort, sa «Burre» som kjørte så fort at skituppen sprakk, uten at det hemmet ham.

Før OL-rennet byttet han ut sin lilla hårfarge med knallrødt. Om det var for å få oppmerksomhet, så er ikke det nødvendig lenger. Han vil bli stående igjen som en av Nagano-OLs største profiler, selv om han presenterte seg først på den nest siste dagen.

Furuseths tur

Buraas er i sin første verdenscupsesong, Furuseth i sin tolvte med mange OL-skuffelser bak seg. I 1988 var han kvalifisert, men Norges Olympiske Komité ga ham ikke OL-billett. I 1992 og 1994 kjørte han ut i slalåm.

- Jeg synes det var morsomt ikke bare å være med på festen, men også å skape fest selv. Men det var helt greit av «Burre» vant. Han var helt umulig i dag, sa Furuseth.

Utklassing

Østerrikeren Thomas Sykora ble satt ut av spill med en suveren finaleomgang. Han kjørte krampaktig i forsøket på å holde seg foran nordmannen, men falt altså ned til bronse. Et par ganger var Sykora nær å å kjøre ut, men tok seg inn og forhindret norsk trippelseier.

(NTB)

PROFILERT SEIER: Hans Petter Buraas (22) kom og gjorde akkurat det han sa han skulle. Han vant, og fikk følge med veteran Ole Kristian Furuseth.