SLOPESTYLE: Torstein Horgmo i aksjon under slopestylekvalifiseringen i Snowboard-VM i Oslo i fjor. I kveld ble han stående som vinner av slopestylen i verdenscupen, etter at finalen ble avlyst på grunn av dårlig vær. Foto: NTB Scanpix
SLOPESTYLE: Torstein Horgmo i aksjon under slopestylekvalifiseringen i Snowboard-VM i Oslo i fjor. I kveld ble han stående som vinner av slopestylen i verdenscupen, etter at finalen ble avlyst på grunn av dårlig vær. Foto: NTB ScanpixVis mer

- Dobbeltseier når man både vinner og får kjøre pudder

Tostein Horgmo vant kveldens slopestyle i verdenscupen.

Torstein Horgmo (25) sto igjen som vinner i slopestyle under verdenscupen på snowboard torsdag.
Dårlig vær Finalen ble avlyst på grunn av svært vanskelige værforhold.

Dermed ble semifinaleresultatene fra sveitsiske Laax stående igjen som tellende, med trønderen Horgmo på toppen. Ståle Sandbech og Aleksander Østreng endte på henholdsvis femte- og åttendeplass.

- Det var gøy å vinne, spesielt gøy å kjøre pudder på finaledagen. Det var bra forhold i semifinalen, og vi kjørte en morsom «course» hvor alle de beste var med, sa Horgmo.

25-åringen fullførte to teknisk krevende run, med triksene switch backside 900, frontside dobbelcork 1080 og backside dobbelcork på de tre hoppene. Det ga 91,5 poeng totalt og en klar førsteplass. Canadierne Mark McMorris og Sebastien Toutant kapret de to nederste trinnene på pallen.

Riktig avgjørelse På grunn av store mengder snø og vind kunne ikke arrangøren gjennomføre finalen som planlagt.

Resultatene fra semifinalen ble derfor gjeldende som finaleresultat, og de fleste bruke «finaledagen» til å kjøre i puddersnø etter det store snøfallet.

- Det var det eneste riktige å gjøre når forholdene var som de var i dag. Det føltes litt som en dobbeltseier når man både vinner og kjører pudder på finaledagen, konstaterte Torstein Horgmo.

(NTB)