DOBBELT: Sigrid Rykhus vant begge helgens renn i Chamonix i helgen, og er nå bare 40 poeng bak verdenscupleder Amelie Reymond. Her fra en tidligere konkurranse. Foto: Norges Skiforbund / Scanpix
DOBBELT: Sigrid Rykhus vant begge helgens renn i Chamonix i helgen, og er nå bare 40 poeng bak verdenscupleder Amelie Reymond. Her fra en tidligere konkurranse. Foto: Norges Skiforbund / ScanpixVis mer

Dobbeltseier til Rykhus i Chamonix

Knuste den sveitsiske rivalen og tok sesongens tredje verdenscupseier i telemark.

Telemarkdronningen vant dermed begge rennene i franske Chamonix i helga. Sveitsiske Amelie Reymond var 160 poeng foran Rykhus i verdenscupen foran helgens runde, men etter renn lørdag og søndag skiller det bare 40 poeng.

- Jeg knuste henne på ren rutine. Det var en lang løype og vanskelig å komme over hoppgrensen. Jeg var den eneste som klarte det, strålte Rykhus etter at den andre seieren var i boks.

I tillegg til klassiskseieren søndag vant hun også kveldsrennet i sprint lørdag. I det rennet ble Reymond diskvalifisert.

Kampen om sammenlagtseier Den norske telemarkkjøreren har for fullt meldt seg på i kampen om verdenscupseieren sammenlagt.

- I dag kjørte jeg bra, men Amelie gjorde feil. Hun har kjørt bedre enn meg tidligere i vinter, og jeg har litt igjen på det tekniske. Dette skal jeg jobbe med mot verdenscupavslutningen på Rjukan og Geilo i begynnelsen av mars, sier Rykhus.

Hun mener løypa passet henne godt søndag.

- Det var en tøff løype med kjappe svinger og flere flate partier. Det er ofte en fordel for meg. Jeg forsøker ikke å tenke for mye på resultatene, men heller på å løse oppgavene under rennet, fortalte Rykhus.

- Erfaring teller, mente sportssjef Jo Mork.

Jørgen Steen Holst ble beste norske på 11.-plass i søndagens klassiskrenn for menn.

Ida Gresaker fra Ullensaker Skiklubb kjørte inn til bronse i junior-VM i klassisk søndag. Lørdag ble det bronse til Thomas Sand Nordberg fra Gjøvik i junior-VM i sprint.

(NTB)