Dobbeltseier

- Det er viktig å være i form til VM, selv om jeg bare skal se det på TV, sier Morten Brørs til Dagbladet etter gårsdagens v-cupseier på langrennssprinten i Nove Mesto. Han og Trond Einar Elden tok revansj etter å ha blitt vraket til VM.

Etter tredjeplassen i Brusson før jul, gikk han skikkelig dårlig i Engelberg.

- Der røk VM-sjansen min. Seinere sto jeg over prøve-OL i Salt Lake. Nå ser det ut til at formen er tilbake igjen, sier Morten Brørs.

Ikke sur

Selv om han veldig gjerne skulle vært i Lahti-VM, godtar han vrakingen fullt ut.

- Etter 27. og 36. plassen i Engelberg, har jeg bare meg sjøl å takke. Jeg godtar VM-uttaket, og har ingen grunn til å være sur, sier Morten Brørs.

For seieren i går fikk han 64000 kroner (før skatt) pluss en stor krystallpokal.

- I finalen ville jeg ikke gå først. Jeg la meg på tredjeplass, og avanserte til andre på sisterunden. Over den siste kneika før mål var jeg først. Jeg var veldig pigg på oppløpet, og visste at jeg skulle vinne da 500 meter gjensto, sier Morten Brørs.

- Glad jeg ble med

Også på andreplass kom en løper som ble vraket på VM-laget: Trond Einar Elden.

- Det var litt kjedelig ei stund etter vrakingen, men nå har jeg ristet VM-skuffelsen av meg. Jeg var lenge usikker på om jeg skulle dra til Nove Mesto, men nå er jeg glad for at jeg ble med, sier Trond Einar Elden.

Han har vært i tre av fire sprintfinaler i vinter, og var langt mer skuffet enn Morten Brørs over ikke å komme på VM-laget.

- Nå satser jeg på OL neste vinter. Vi har mange bra sprintere i Norge, og håper det blir et bra opplegg fra skiforbundets side, sier Trond Einar Elden etter andreplassen.

  • VM-klare Håvard Solbakken ble nummer seks i går.
<B>TIL TOPPS:</B>Morten Brørs var best i Nove Mesto. -Jeg var pigg på oppløpet, sier Brørs.