Dobbeltseier!

Romøren foran Ljøkelsøy. Tre nordmenn blant de fem beste.

(Dagbladet.no): Bjørn Einar Romøren har verdensrekorden i skiflyging, og slo til igjen i dagens renn i Planica.

Etter første omgang hadde han en soleklar ledelse ned til slovenske Robert Kranjec. Romøren hadde hoppet fire og en halv meter bedre, og 6.9 poeng skilte de to.

Roar Ljøkelsøy hadde også hoppet godt, og delte femteplassen etter første omgang. Men skigudene ville ha Ljøken høyere på lista.

"Ljøken" svevde

Andrehoppet kunne ingen andre enn Romøren matche, og Roar klatret etter at stjerne etter stjerne mislyktes.

Til slutt sto Bjørn Einar alene på toppen. Da var norsk seier sikret, og nervene må ha sitret idet verdensrekordholderen satte utfor.

I en egen klasse

Men Bjørn Einar Romøren gjorde ingen feil. Utrolig nok var lengden i andre omgang lik første omgang. 12 meter skilte de to i toppen sammenlagt.

HÅPER PÅ SEIER: Tommy Ingebrigtsen hoppet 8. best i kvalifiseringen i Planica i går, men i dag er det alvor. Foto: Scanpix
HÅPER PÅ SEIER: Tommy Ingebrigtsen hoppet 8. best i kvalifiseringen i Planica i går, men i dag er det alvor. Foto: Scanpix Vis mer

Da må man vel kunne si at Romøren er i en egen klasse?

Og Tommy Ingebrigtsen gjorde en norsk dag komplett med to sterke hopp. Tommy var på en sjuendeplass etter første omgang, men hoppet seg to plasser opp og endte på en femteplass.

Verdenscupen ble også avgjort i dag, etter som Janne Ahonen måtte klare en tiendeplass eller bedre for å kunne utfordre tsjekkeren, som i dag endte på 28. plass.

Ahonen endte på 11. 

De andre norske hadde ikke dagen i monsterbakken i Planica. Selv om alle nordmennene hadde kvalifisert seg til finaleomgangen, var det et hav av poeng ned til Anders Bardal, som var Norges fjerde beste.

Bardal tok en nittende plass, Stensrud endte på 23. og Bystøl skuffet med finaleomgangens svakeste hopp, på 192,5 meter. Han endte til slutt på en 30.plass.