Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Dobbelttriumfen

De har mye til felles: De er begge 24 år gamle, har søsken i skiskyttertoppen og utenlandske skiskytterkjærester. I går gikk både Liv Grete Skjelbreid og Ole Einar Bjørndalen til topps i verdenscup-jaktstarten i Oberhof.

Liv Grete var lykkelig da hun gikk inn til sin første verdenscupseier fredag. Etter drøyt 34 minutter på skia i går var hun om mulig enda lykkeligere.

- Fantastisk. Jeg visste det kunne gå på en god dag, men dette var rett og slett utrolig, sier hun til Dagbladet.

Dobbelttriumfen i Oberhof er det defintive gjennombruddet for lillesøster Skjelbreid. Og med på kjøpet har hun fått en kraftig dose med sjøltillit og motivasjon. I februar går hun for VM-gull i Finland.

- Nå vet jeg at jeg kan, men samtidig er jeg veldig klar over hvor fort det snur i skiskyting, sier jenta fra Hålandsdalen utenfor Bergen.

Bjørndalen-seier

Et par timer før Norges nye skiskytterener på jentesiden gikk jublende i mål, krysset Ole Einar Bjørndalen den samme målstreken som førstemann i guttas jakstart. OL-mesteren startet som nummer to, men da fredagens sprintvinner Vladimir Dratsjev skjøt seg bort, kunne Ole Einar danse inn til sin åttende verdenscupseier.

Tett i v-cupen

Til tross for to strafferunder vant han 35 sekunder foran tyskeren Ricco Gross.

- Jeg tok ikke ut alt på den siste sløyfa, men alt i alt var det et bra løp, sier Ole Einar til Dagbladet. Seieren betyr at han fikk tilbake trøya han måtte gi fra seg før jul.

- Det er godt å få tilbake den gule ledertrøya i verdenscupen. Denne satser jeg på å ha en stund framover.
Men fjorårets verdenscupvinner må kjempe for å beholde «yndlingsplagget». Tyske Sven Fischer og russeren Pavel Rostovtsev jager tre poeng bak i verdenscupen.

Står over

Bjørndalen er godt fornøyd med oppholdet i Oberhof - ikke bare på grunn av det han sjøl har prestert. Han gleder seg nesten like mye over Liv Gretes triumfer og kjærestens oppløftende resultater. Ole Einar tilbrakte hele jula hjemme hos kjæresten Natalie Santer i Toblac i Italia. Helgas to sjetteplasser er det beste hun har gjort på lang tid.

- Det betyr veldig mye for meg. Litt overraskende var det. Hun har slitt lenge, men nå ser det endelig ut til å løsne, sier Ole Einar.

  • Liv Gretes kjæreste, Raphael Poiree, skuffet i Obehof. Alt gikk galt for franskmannen fredag. I går gikk han seg opp fra 38. til 28. plass.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling