Dobler treninga

For skiskytter Frode Andresen (29) er juni langt fra noen feriemåned: Denne måneden dobler han nemlig treningsdosene!

KLEKKEN (Dagbladet): -  Tidligere har jeg trent veldig mye på høsten. Kanskje så mye at jeg har trent meg i senk og ikke fått ut alt i sesongen. Derfor vil jeg heller trene sinnssykt mye litt tidligere i år, sier Frode Andresen til Dagbladet.

Hver dag hele junimåneden skal han gjennomføre fire timer effektiv fysisk trening, etter følgende aktiviteter:

30 prosent sykling, 30 prosent løping, 30 prosent på rulleski og 10 prosent vekter.

I tillegg kommer en time skytetrening.

Totalt blir det rundt 140 timer trening og skyting i løpet av en måned. Antall avfyrte skudd blir 2500.

-  Ingen barnehage

-  Det vil si at det går med seks-åtte timer hver dag til trening i hele juni. Det er bortimot en dobling av hva jeg pleier å gjøre. Men dette er ingen barnehage. Det er survival of the fittest som gjelder, smiler Frode Andresen.

Den fotballinteresserte Hønefoss-mannen synes juni er en perfekt måned å pøse på med trening.

-  Det er om sommeren det er lange lyse dager. Nå kan man trene hele døgnet. Det er ikke noe problem å ta seg en joggetur klokka 21 og komme hjem klokka 23. Og så kan jeg se på fotball-EM mellom øktene. Det er helt perfekt. For det er viktig med restitusjon også. Vi trener mye alle sammen, så det er ikke den som trener mest som vinner, men den som hviler best, sier Frode Andresen.

Kontosparing

Sprintverdensmesteren fra Holmenkollen i 2000 synes all treningen går lett om dagen, og gleder seg til hver økt.

-  Det er morsomt å sette seg noe annerledes målsettinger, gjøre noe annet. For å få mye penger i banken må du spare litt. Det jeg gjør nå, er å sette mye inn på kontoen, så får jeg håpe at den ikke blir tom før sesongen er over, sier Frode Andresen metaforisk.

-  Hva med sommerferie. Blir det noe i år?

-  Det blir et par uker på hytta på Sørlandet. Men det blir mye trening der også. Noen Sydentur blir det visst ikke i år, heller, sier Frode Andresen.

Allerede i juli skal han roe litt ned. Han skal til og med innvilge seg et par fridager! Under høstens høydesamlinger er målet å ikke trene mer enn 20- 25 timer i uka.

I år skal jeg prøve dette nye opplegget, så jeg får prøve å holde igjen når jeg skal, smiler Frode.

MILEVIS: Skiskytteren Frode Andresen har doblet treningsdosene i juni, slik at han kan ta det litt mer med ro når høsten kommer. Han frykter at hardtrening på høsten tidligere har kjørt ham i senk.