Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Død over feigheten

SKIEN (Dagbladet):

DET ER NATURLIGVIS

altfor tidlig å fastslå, men jeg tror ikke mange tippeligalag vil framstå som bleikere enn det Molde gjorde i seriestarten. Trener Gunder Bengtssons taktiske motiver skal respekteres - og de kan langt på vei forsvares. Hans resultatmessige suksess har handlet om å sette forsiktigheten i system.

OG MOT ODD

Grenland i Skien kreves det stor varsomhet i form av taktisk sluhet - og en hel del flaks - hvis man skal reise derfra med poeng. Derfor var Moldes baktunge og svært forsiktige utgangspunkt like naturlig som forventet.

MEN: DET FINNES

ingen unnskyldninger for den tafatte feigheten Molde avslørte utover i kampen. Generelt på de overgangsmulighetene som bød seg underveis - spesielt da Odd Grenland hadde tatt ledelsen. For noen år siden hadde Molde tre S-er: Solskjær, Sundgot og Stavrum. I år har de ikke andre enn de to i etternavnet til treneren. Og de er ikke mye å skryte av.

HADDE VI

ikke visst bedre, kunne vi blitt villedet til å tro at Gunder Bengtsson ikke disponerer spillere med offensive kvaliteter. For slik så det ut. Men bedrøveligheten handlet ikke om mangel på ferdigheter, men om mangel på tro og vilje.

Og det er et treneransvar. En trener kan ikke skyte ballen i mål eller utføre finter, men han kan skape tro og engasjement.

Og om ikke trua kunne ha flyttet fjell i går, så kunne den i hvert fall ha flyttet Molde noen meter høyere i banen.

ODD GRENLAND

var lenge en medaljekandidat i Dagbladets fotballredaksjon denne våren. Men inn mot seriestart dyttet vi laget ned på en femteplass. I går fikk vi demonstrert argumentene både for det positive utgangstipset og den noe mer nedslående justeringen:Odd Grenland er et av landets beste lag fram til motstanderens 16-meter - spesielt på hjemmebane. Både gjennom effektivt angrepsspill og et voldsomt trøkk i dødballene.Men: Fortsatt mangler laget en spiss som kan omsette dette til den ultimate moroa.

Odd Grenland vant kampen 1- 0, sjansestatistikken 10- 1 - hvis vi er snille mot Molde. Effektiviteten holder med andre ord ikke medaljenivå.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media