- Dødballer er RBKs styrke

TRONDHEIM: Andre Bergdølmo avslører at Ajax vil passe ekstra godt på trønderne i luftrommet.

Ut i fra gårsdagens trening på Lerkendal tyder mye på at Bergdølmo blir en av to stoppere i trener Ronald Koemans 4-4-2-formasjon.

- Jeg vet ikke om jeg spiller, det får jeg vite i morgen, sa Bergdølmo i går kveld.

Nordmannens sjanser er betydelig styrket på grunn av skade på rumenske Christian Chivu. At han er tidligere RBK-back sjøl betyr nok ikke all verden for treneren.

For selv om 30-åringen har ftret Koeman med informasjon om Rosenborg, er det begrenset hva han vet om laget han forlot etter EM i 2000.

- Jeg kjenner spillerne selvfølgelig, men jeg husker ikke akkurat hvordan systemet er lenger. Vi får se, sier Bergdølmo.

- Har Ajax trent inn noe mottrekk mot RBKs dødballer?

- Nei, ikke noe annet enn at vi så mot Glimt at det er deres store styrke, sier Bergdølmo til Dagbladet.no.

Sist Bergdølmo spilte mot RBK var han Lillestrøm-spiller. Det ente med tap 2-7. Han tror det blir en spennnende kamp på Lerkendal i kveld.

- Jeg tror spillet vil bølge fram og tilbake.

Jari Litmanen er skadd og ikke med til Norge. Dermed faller mye av det offensive ansvaret på det svenske stjerneskuddet Zlatan Ibrahimovic.

- Når Zlatan har dagen er han veldig bra. Han har utrolig teknikk, sier Ajax-backen.

Zlatan sjøl var ikke så lysten på å prate med pressen på Lerkendal i kveld. Han nøyde seg med å si at han føler seg i form.

- Det blir en tøff match, sier svensken.

Trolig Rosenborg-lag: Arni Gautur Arason - Roar Strand, Erik Hoftun, Christer Basma, Janne Saarinen - Odd Inge Olsen, Bent Skammelsrud, Ørjan Berg - Azar Karadas, Frode Johnsen, Harald Brattbakk.

Trolig Ajax-lag: Joey Didulica - Hatem Trabelsi, Heitinga, André Bergdølmo, Jelle van Damme - Andy van der Meyde, Steven Pienaar, Tomas Galasek, Maxwell - Zlatan Ibrahimovic, Mido.

  • Dagbladet.no følger kampen direkte fra kl. 20.45 og gir deg referater og kommentarer etter kampslutt.
<B>KLAR TIL KAMP:</B> André Bergdølmo starter trolig i kveld. Foto: SCANPIX