Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Sarpsborg 08 mot Odd

Dødballgigant ga Sarpsborg 08 deres fjerde strake tap: - Det er rett og slett ræva

Espen Ruud (34) har nå scoret fem mål på de siste fem kampene.

DØDBALLKONGEN: Espen Ruud (t.v.) gratuleres av Martin Broberg, etter at Ruud ga gjestene ledelsen 2-1 eliteseriekampen i fotball mellom Sarpsborg og Odd på Sarpsborg stadion.
Foto: Audun Braastad / NTB scanpix
DØDBALLKONGEN: Espen Ruud (t.v.) gratuleres av Martin Broberg, etter at Ruud ga gjestene ledelsen 2-1 eliteseriekampen i fotball mellom Sarpsborg og Odd på Sarpsborg stadion. Foto: Audun Braastad / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon
  • Sarpsborg 08 - Odd 1-2 (0-1)

Sarpsborg 08 fikk Odd på besøk i den 22. serierunden i Eliteserien søndag. Til tross for drømmescener i klubben den siste tida, med både Europa League-kvalifisering og baby-lykke hos venstrekant Amin Askar, har det gått litt trått i hjemlig serie. Sarpsborg hadde tre tap på rad i forkant av kveldens fotballrunde.

Det skulle ikke lykkes for Sarpsborg denne gangen heller. Espen Ruud var kampens store gigant med to mål, og som stoppet hjemmelaget fra å komme tilbake på rett spor i hjemlig serie. En heading fra corner, og ei frisparkperle.

- Det er litt uvirkelig, men fantastisk morsomt. Jeg har bra selvtillit i de frisparka der nå. Fort at alt fokus er på meg nå, men jeg må si at i dag gjør laget en sinnssykt bra kamp, sier Espen Ruud til Eurosport etter kampen.

Geir Bakke og kaptein Joachim Thomassen var naturligvis skuffet etter sesongens fjerde tap på rad.

- Det er rett og slett ræva. Vi kan ikke slippe inn så mye, og på dødballer. Det er upresist fra oss og vi roter vekk ballen for ofte, sier Thomassen etter kampen.

- Det er ikke en god nok prestasjon av oss i dag. Vi har mulighetene og det er plass, men vi får det ikke til og det går ikke fort nok. Fjerde strake tap i serien, det må vi ta til etterretning. Vi må jobbe steinhardt med å levere, var Bakkes oppsummering etter kampen.

Torsdag skal Sarpsborg spille borte mot Besiktas i Europa League.

Sleit

Fire dager etter at Amin Askar måtte ta imot konas fødsel i bilen, var han igjen klar på venstrekanten til Sarpsborg 08. Likevel var det gjestenes kanter som hadde den beste starten på første omgang. Espen Ruud viste nok en gang hvilken form han er i for tida, da han banket inn kampens første scoring på corner.

Før pause påpekte Sarpsborg-kaptein Joachim Thomassen at hjemmelaget måtte bli mer presise i siste tredjedel.

- Vi skapte ikke helt de store sjansene, og må opp med presisjonen, sa Thomassen til Eurosport.

Kapteinen tok selv ansvar for egne ord, og satte inn reduseringen klubben sårt trengte for å komme inn i kampen igjen. Det kort tid etter at dommeren blåste i gang andre omgang. Tobias Heintz spilte Thomassen fri på venstrekanten som banket ballen i nettet.

Målscorer Espen Ruud var, i motsetning til Thomassen, veldig fornøyd med Odds prestasjoner i første omgang.

- Vi sliter litt på slutten der, da Sarpsborg presset oss hardt. Men vi er fornøyde, sa Ruud i pausen.

Gigant

Poengdelingen i starten av andre omgang skulle derimot ikke vare lenge. Rett etter at Sarpsborg reduserte, ble Vebjørn Hoff taklet like utenfor Sarpsborgs sekstenmeter. Her viste Espen Ruud igjen hvor god han er i disse situasjonene. Høyrebacken disket opp med ei perle av et frispark, da han curlet ballen i venstre kryss. Der sto faktisk Askar, men selv han klarte ikke å hoppe høyt nok for å stoppe ballen fra å ende i nettaket. En viktig scoring av Odd.

Veteranen har nå fem mål på de siste fem kampene. Fortsetter Ruud i dette tempoet, er det fort han som er toppscorer i slutten av sesongen.

Sarpsborg sleit med å bryte gjennom etter Ruuds to scoringer. Odd forsvarte seg godt, både i første og andre omgang. Tiden gikk, og hjemmelaget merket presset. Sarpsborg fikk det ikke helt til å stemme offensivt.

Dødballscoring

Til tross for at Sarpsborg på tabellen så ut til å være et bedre lag enn Odd, så var det gjestene som skapte de første sjansene de første tjue minutta. Etter et kvarter gått viste gjestene hvor effektive de er i dødballsituasjoner. Espen Ruud er ofte sentral her, og det var han også denne gangen. Ruud stanget inn en godt slått corner fra Vebjørn Hoff.

Sarpsborgs første store sjanse var et langskudd fra Jørgen Horn omtrent 25 meter fra mål. Den gikk så vidt over tverrliggeren.

Kort tid etter viste unggutten Rossbach hvorfor han er førstekeeper både på Odd og U21-landslaget. En klarering fra Birk Risa havnet hos danske Matti Lund Nielsen, som headet ballen hardt mot venstre keeperhjørne. Rossbach var med på notene, og strakte seg alt han kunne for å dytte ballen utenfor stengene. En kjemperedning av Rossbach.

Sarpsborg presset seg mer inn i kampen etter halvtimen var gått og hadde flere overraskelsesmoment. Plutselig fyrte Tobias Heintz også av et langskudd som Rossbach akkurat fikk pirket over mål.

Det så lenge ut til at vertene skulle ta over kampen og ta de tre poengene etter en kjempeavslutning på første omgang. Sarpsborg jaktet reduseringen, og Odd sleit med å holde hjemmelaget unna mål. Likevel måtte Sarpsborg gå målløse inn garderoben i pausen. Godt forsvarsarbeid fra bortelaget.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!