Døde av å nikke fotball

Den tidligere engelske landslagsspilleren i fotball døde av for mye nikking av ballen, hevder en engelsk rettsmedisiner.

Jeff Astle scoret vinnermålet for West Bromwich Albion i FA-cupfinalen i 1968. Han fikk også med seg fem landskamper for England.

I januar i fjor kollapset den da 59 år gamle mannen i stua til datteren sin, og ble kjørt til sykehus hvor han senere døde.

I dag hevdet rettsmedisineren Derek Ribson at Astle døde av hodeskader som kom av gjentatte slag mot hodet. Astle var en spesielt hodesterk spiller, og da han var aktiv på seksti- og syttitallet var ballene mye tyngre enn dagens fotballer. Den gangen kunne læret i ballen trekke til seg store mengder vann, og ble tung som stein.

En hjernescanning utført mens Astle var i live viste at han hadde hodeskader i den fremre delen av hjernen. Astles kone er ikke i tvil om at det var fotballen som forårsaket dødsfallet hans.

- han var kjent i fotballmiljøet som en av de som nikket ballen hardest, og det var da ballen var laget av lær. Det ville være det samme som å nikke en sekk med murstein, sier hun til nyhetsbyrået AP.

DØDE:</B> Jeff Astle.