Døde av å nikke fotball

Den tidligere engelske landslagsspilleren i fotball døde av for mye nikking av ballen, hevder en engelsk rettsmedisiner.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Jeff Astle scoret vinnermålet for West Bromwich Albion i FA-cupfinalen i 1968. Han fikk også med seg fem landskamper for England.

I januar i fjor kollapset den da 59 år gamle mannen i stua til datteren sin, og ble kjørt til sykehus hvor han senere døde.

I dag hevdet rettsmedisineren Derek Ribson at Astle døde av hodeskader som kom av gjentatte slag mot hodet. Astle var en spesielt hodesterk spiller, og da han var aktiv på seksti- og syttitallet var ballene mye tyngre enn dagens fotballer. Den gangen kunne læret i ballen trekke til seg store mengder vann, og ble tung som stein.

En hjernescanning utført mens Astle var i live viste at han hadde hodeskader i den fremre delen av hjernen. Astles kone er ikke i tvil om at det var fotballen som forårsaket dødsfallet hans.

- han var kjent i fotballmiljøet som en av de som nikket ballen hardest, og det var da ballen var laget av lær. Det ville være det samme som å nikke en sekk med murstein, sier hun til nyhetsbyrået AP.

DØDE:</B> Jeff Astle.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer