Døde av hjertestans

- Alt ble forsøkt for å gjenopplive ham, sier legen.

HJERTET SVIKTET: Alexander Dale Oen var en av Norges aller best trente idrettsutøvere. I dag tidlig stoppet hjertet da han var på baderommet.  Foto: Thomas Rasmus Skaug / Dagbladet
HJERTET SVIKTET: Alexander Dale Oen var en av Norges aller best trente idrettsutøvere. I dag tidlig stoppet hjertet da han var på baderommet. Foto: Thomas Rasmus Skaug / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Alexander Dale Oen døde tirsdag morgen etter å ha fått hjertestans.

Det bekrefter president i Norges Svømmeforbund, Per Rune Eknes, til Dagbladet.

26-åringen ble funnet på baderommet av lagkamerater, som hadde stusset over at han hadde stått svært lenge i dusjen. Olympiatoppens lege Ola Rønsen var raskt på stedet og satte igang hjerte- og lungeredning, og ambulansen ankom 6-7 minutter senere.

Etter å ha kjempet for livet til Dale Oen i en drøy time ble han erklært død klokka 21.00 lokal tid i Flagstaff, USA.

- Som lege er det vondt å erfare at vi ikke lyktes med gjenopplivning. Alt ble gjennomført etter prosedyrene, og alt ble forsøkt, så det er uendelig trist at vi ikke klarte å gjenopplive ham. Det er vondt å akseptere, men virkeligheten siger etter hvert innover oss, sier Ola Rønsen i en pressemelding som ble sendt ut tidligere i dag. De andre svømmerne som deltok på treningsleiren kommer hjem til Norge torsdag morgen.

Dale Oen skulle egentlig ha konkurrert i Bergen lørdag, for første gang etter skaden som har plaget ham gjennom vinteren og våren.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer