Døde etter sammenstøt med betongvegg. Her er hans rørende hyllest til sporten han elsket

- Fotball er livet mitt.

DØDE: 21-årige Emanuel Ortega døde torsdag etter skadene han pådro seg da han krasjet med en betongvegg. Nå er alle helgas kamper i Argentina utsatt. Foto: AP Photo/Matias Sarlo
DØDE: 21-årige Emanuel Ortega døde torsdag etter skadene han pådro seg da han krasjet med en betongvegg. Nå er alle helgas kamper i Argentina utsatt. Foto: AP Photo/Matias Sarlo Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): I går kom den tragiske beskjeden om at 21-årige Emanuel Ortega døde av skadene han pådro seg da han slo hodet i en betongvegg som omkranset en fotballbane.

Det argentinske fotballforbundet (AFA) kunngjorde samtidig at samtlige kamper i ligasystemet skal utsettes.

Expressen skriver at 21-årige Ortega hadde en stor kjærlighet for fotballen, og drømte om en proffkarriere. På Facebook hadde han uttrykt seg slik om sin kjærlighet til sporten:

- Forskjellen mellom meg og proffene er at når mine sko blir ødelagte, kaster jeg dem ikke. Jeg bruker hele natta til å rengjøre dem og teipe dem sammen igjen slik at jeg kan spille, ettersom det er det jeg elsker.

- Fotballen er mitt liv, det er det som får meg til å glemme alt annet og jeg er villig til å gi livet mitt for det. Dagen jeg ikke lenger spiller fotball, er den dagen livet mitt tar slutt.

Ulykken inntraff for to uker siden. Etter å ha blitt behandlet på sykehus, ble det klart at livet hans ikke sto til å redde. Hans trener i San Martín de Burzaco, Cristian Ferlauto, raste mot sikkerheten på stadion etter ulykken.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.