Døde i akeulykke i OL-anlegget

Nodar Kumaritashvili fra Georgia traff upolstret stolpe i 144 kilometer i timen.

FIKK UMIDDELBAR LIVREDNING: Nodar Kumaritashvili  fikk umiddelbart livreddende førstehjelp da han ble kastet ut av banen i OL-anlegget i Whistler, men georgierens liv sto ikke til å redde. Foto: SCANPIX/AFP PHOTO/Peter PARKS
FIKK UMIDDELBAR LIVREDNING: Nodar Kumaritashvili fikk umiddelbart livreddende førstehjelp da han ble kastet ut av banen i OL-anlegget i Whistler, men georgierens liv sto ikke til å redde. Foto: SCANPIX/AFP PHOTO/Peter PARKS Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

|||WHISTLER/OSLO (Dagbladet): OL i Vancouver fikk en tragisk innledning da akeren Nodar Kumaritashvili fra Georgia omkom etter en avkjøring under den offisielle treningen i Whistler Sliding Center fredag.- Våre første tanker går til utøverens familie, venner og kolleger. Hele den olympiske familien er rystet over denne tragedien, som kaster en skygge over vinterlekene, sier IOK-president Jaques Rogge i en uttalelse, gjengitt av CNN.

- Vi slutter oss til IOK, og overbringer våre kondolanser til familien, vennene og lagkameratene til denne utøveren som kom til Vancouver for å realisere sin olympiske drøm, sier John Furlong fra organisasjonskomiteen VANOC.

Også presidenten i Det internasjonale akeforbundet (FIL), Josef Fendt, er rystet over den fatale ulykken.

- Dette er en forferdelig ulykke, og det verste man kan oppleve i idretten. «Akefamiliens» tanker er naturligvis hos dem som er berørt av denne hendelsen, sier Fendt.

- Jeg er sjokkert. Dette er vanskelig å håndtere, sier den tyske landslagstreneren Georg Hackl, som i sin tid vant tre strake OL-gull, til Dagbladet via presseattaché Christian Klave.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer