Logan Boulet hylles av familien og i sosiale medier

Døde i fatal bussulykke. Nå hylles spilleren for sin gest: - En uselvisk helt

Har allerede hjulpet andre mennesker til et bedre liv etter dødsfallet.

Lokalmiljøet rundt ishockeylaget Humboldt Broncos er i sorg etter at 15 medlemmer av laget døde i en bussulykke forrige fredag. Søndag samlet de seg for å minnes de døde på lagets stadion, Elgar Petersen Arena. Foto: AFP / Jonathan Hayward
Lokalmiljøet rundt ishockeylaget Humboldt Broncos er i sorg etter at 15 medlemmer av laget døde i en bussulykke forrige fredag. Søndag samlet de seg for å minnes de døde på lagets stadion, Elgar Petersen Arena. Foto: AFP / Jonathan Hayward Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Canada er fortsatt i sorg etter at en buss med hockeylaget Humboldt Broncos kolliderte med en lastebil fredag i forrige uke.

Juniorlaget var på vei til å spille kamp mot Nipawin Hawks da ulykken inntraSff, og så langt er 15 personer bekreftet omkommet. Totalt var det 29 personer om bord i bussen.

Den siste som nå har måttet bøte med livet, er 21 år gamle Logan Boulet. Spilleren har blitt holdt kunstig i live etter ulykken, men familien har besluttet at gutten skal kobles fra maskinene. Lenge før den fatale ulykken tok Boulet et uselvisk valg, som han nå hylles for.

Hjelper seks mennesker

Så snart han fylte 21 år signerte ishockeyspilleren et donorkort som sikret at organene hans kunne bli transplantert til andre mennesker i tilfelle noe skulle skje.

I løpet av helga ble det funnet seks mennesker som kunne ta imot Boulets organer, og lørdag ble de tatt ut av kroppen til den unge mannen. Nå får et halvt dusin mennesker et bedre liv på grunn av ham.

Andre organer fra kroppen hans vil bli gitt til forskning.

- Han gir nytt håp til i hvert fall seks forskjellige mennesker. Logan donorkortet så snart han ble 21 år. Selv etter hans bortgang vil han være en uselvisk helt ,skriver familien i en uttalelse gjengitt av kanadiske Global News.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer