Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Logan Boulet hylles av familien og i sosiale medier

Døde i fatal bussulykke. Nå hylles spilleren for sin gest: - En uselvisk helt

Har allerede hjulpet andre mennesker til et bedre liv etter dødsfallet.

Lokalmiljøet rundt ishockeylaget Humboldt Broncos er i sorg etter at 15 medlemmer av laget døde i en bussulykke forrige fredag. Søndag samlet de seg for å minnes de døde på lagets stadion, Elgar Petersen Arena. Foto: AFP / Jonathan Hayward
Lokalmiljøet rundt ishockeylaget Humboldt Broncos er i sorg etter at 15 medlemmer av laget døde i en bussulykke forrige fredag. Søndag samlet de seg for å minnes de døde på lagets stadion, Elgar Petersen Arena. Foto: AFP / Jonathan Hayward Vis mer

(Dagbladet): Canada er fortsatt i sorg etter at en buss med hockeylaget Humboldt Broncos kolliderte med en lastebil fredag i forrige uke.

Juniorlaget var på vei til å spille kamp mot Nipawin Hawks da ulykken inntraSff, og så langt er 15 personer bekreftet omkommet. Totalt var det 29 personer om bord i bussen.

Den siste som nå har måttet bøte med livet, er 21 år gamle Logan Boulet. Spilleren har blitt holdt kunstig i live etter ulykken, men familien har besluttet at gutten skal kobles fra maskinene. Lenge før den fatale ulykken tok Boulet et uselvisk valg, som han nå hylles for.

Hjelper seks mennesker

Så snart han fylte 21 år signerte ishockeyspilleren et donorkort som sikret at organene hans kunne bli transplantert til andre mennesker i tilfelle noe skulle skje.

I løpet av helga ble det funnet seks mennesker som kunne ta imot Boulets organer, og lørdag ble de tatt ut av kroppen til den unge mannen. Nå får et halvt dusin mennesker et bedre liv på grunn av ham.

Andre organer fra kroppen hans vil bli gitt til forskning.

- Han gir nytt håp til i hvert fall seks forskjellige mennesker. Logan donorkortet så snart han ble 21 år. Selv etter hans bortgang vil han være en uselvisk helt ,skriver familien i en uttalelse gjengitt av kanadiske Global News.

Også i sosiale medier mottar Boulet hyllest:

Mottok organ

Lagets kaptein, Logan Schatz, ni andre spillere, to trenere, en annonsør og en statistikkspesialist fra laget omkom også i ulykken. I tillegg ble flere andre skadet.

Allerede har Boulets organer hjulpet andre. På Twitter hevder brukeren Brittany B at tanta hennes er blant mottakerne av spillerens organer.

Presidenten i klubben, Kevin Garinger, sendte ut denne meldingen etter ulykken.

- Vi tenker på og ber for familiene til våre ansatte og spillerne, og alle andre som har blitt rammet av denne forferdelige tragedien. Broncos-familien er i sjokk etter dette grusomme tapet.

Ulykken er fremdeles under etterforskning for å prøve å komme fram til hva som forårsaket krasjet.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling