Døde i søvne

Den skotske terrengsyklisten Rab Wardell (37) døde bare to dager etter å ha vunnet det nasjonale mesterskapet. Hans kone prøvde desperat å gjenopplive ham.

DØD: Terrengsyklisten Rab Wardell døde bare to dager etter at han ble skotsk mester. Kona prøvde desperat å gjenopplive ham. Foto: Instagram / rabwardell
DØD: Terrengsyklisten Rab Wardell døde bare to dager etter at han ble skotsk mester. Kona prøvde desperat å gjenopplive ham. Foto: Instagram / rabwardell Vis mer
Publisert

Flere britiske medier, blant dem BBC, melder om dødsfallet.

- Vi er knust av nyheten om at vår internasjonale terrengsyklist og tidligere ansatt, Rab Wardell, har gått bort i dag, heter det i en uttalelse fra Scottish Cycling, som bekrefter Wardells bortgang.

Veteranen ble først profesjonell tidligere i år etter en lang amatørkarriere. I helga som var kunne Wardell løfte hendene i været etter å ha blitt skotsk mester.

Intervju

Etter seieren sto Wardell i studio til BBC Scotland og snakket om triumfen. Han spøkte og lo da han snakket om punkteringen i løpet som kunne ha kostet ham seieren.

- Jeg er litt for godt trent på å håndtere punkteringer. Men for å være ærlig var den punkteringen en liten katastrofe. Men jeg måtte bare fortsette. Jeg følte meg trygg på at jeg ville være i stand til å jage de som ledet og vinne til slutt, så jeg ga mitt beste. Hva mer kan jeg gjøre? sa syklisten i intervjuet.

To dager senere sovnet han altså inn.

- Vi har veldig lite informasjon på dette stadiet, men vi sender vår kjærlighet og støtte til hans familie, venner og alle i miljøet vårt som kjente ham, skriver det skotske sykkelforbundet videre.

Hjerteskjærende

Men i dag kom Wardells kone Katie Archibald (28) med hjerteskjærende detaljer rundt dødsfallet, ifølge BBC.

Archibald, som selv er olympisk mester og verdensmester i banesykling, forteller at hun desperat forsøkte å gjenopplive mannen som lå ved siden av henne i senga.

LYKKELIGE: Sykkel-ekteparet Rab Wardell og Katie Archibald. Foto: Instagram
LYKKELIGE: Sykkel-ekteparet Rab Wardell og Katie Archibald. Foto: Instagram Vis mer

Hun uttrykker nå sin store sorg.

- Jeg tror dere har hørt at Rab døde i går morges. Jeg forstår fortsatt ikke hva som skjedde, eller om dette er sant. Hvorfor døde han fra meg nå, så sunn og lykkelig? Han fikk hjertestans mens vi lå i senga. Jeg prøvde og prøvde å redde ham, og ambulansepersonellet ankom bare etter noen minutter. Men hjertet hans hadde stoppet og de kunne ikke få liv i ham igjen, skriver hun blant annet på Twitter.

Archibald la til:

- Jeg elsker ham så mye. Jeg trenger ham så sårt her. Men han er borte og jeg kan ikke beskrive denne smerten.

Tidligere landeveiskjører David Millar fra Skottland uttrykker sin sorg.

- Så veldig trist å høre at Rab Wardell har forlatt oss. Så vanskelig å forstå, skirver han på Twitter.

Video originally published on dagbladet.no/dbtv.no on 13.12.2011 Nedoversykling i de bratte bakkene på Hafjell blir mer og mer populært. Primus motor Snorre Pedersen i Hafjell bike park forteller. Video: Sveinung Ystad. Journalist Celine Normann Vis mer

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer