Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Døde under skogstur

Tidligere stjerne i amerikansk fotball døde bare 26 år gammel.

DØDE PLUTSELIG: Max Tuerk døde brått da han var på skogstur i et populært turområde i California lørdag. Foto: AP
DØDE PLUTSELIG: Max Tuerk døde brått da han var på skogstur i et populært turområde i California lørdag. Foto: AP Vis mer

Max Tuerk, en tidligere profil på laget til University of Southern California (USC), døde lørdag, ifølge en uttalelse fra familien, blant annet gjengitt av CNN.

Tuerk døde mens han gikk på en populær tursti i Cleveland National Forest sammen med foreldrene, heter det i uttalelsen.

Stien ligger nord for San Diego. Dødsårsaken er for øvrig ikke kjent på nåværende tidspunkt.

- Max elsket lagkameratene, trenerne og skolene sine, skrev familien i uttalelsen som først ble publisert av USC Athletics søndag.

- Max var en kjærlig sønn og storebror, og hans bortgang etterlater et gigantisk hull i våre hjerter. Hans styrke og arbeidsmoral er en inspirasjon for mange, heter det videre.

Spådd lys framtid

Tuerk spilte collegefotball på USC fra 2012 til 2015 og fortsatte i San Diego Chargers og Arizona Cardinals i NFL, før han ble tvunget til på legge opp på grunn av skade i 2018.

Tuerk var en av de store, fremadstormende spillerne i amerikansk fotball, han ble uttatt på All Stars-lag som en av de beste spillerne i USA og var spådd en lys karriere inntil 2016.

Da skal en komplisert kneskade, ifølge New York Post, ha stoppet hans videre karriere på topplan.

Kondolansene fra dem som jobbet med ham, fra med- og motspillere og klubber, strømmet inn på sosiale medier søndag.

- Knust

- For alltid, Max Tuerk. Vi er forferdelig lei oss og i dyp sorg over nyheten om Tuerks bortgang, så altfor tidlig, i en alder av 26 år. Våre tanker, bønner og kondolanser sendes til hans familie, skriver University of South California Football på Twitter, ifølge New York Post.

USCs hovedtrener Clay Helton sa på Twitter at «hjertet hans er knust av tapet av Max Tuerk.»

- Utrolig person og lagkamerat. Våre tanker og bønner går ut til familien hans, skriver han, blant annet.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!