Dødelig effektive

Topplaget Brann skyter minst. Men treffer oftest.

De har også sju lag foran seg på sjansestatistikken - hvilket betyr at bergenserne har utvist en nådeløs effektivitet så langt:


38 prosent av Branns sjanser er blitt omsatt i scoring.

-  Jeg vet selvsagt om tallene, sier Mons Ivar Mjelde.

Dagbladet fører statistikk i hver Tippeligakamp. Her noterer vi blant annet alle bevisste forsøk på avslutninger i retning av mostanderens mål. Serielederen kommer dårligst ut i vår samlede oversikt over de mest skuddkåte lagene etter fem serierunder.

-  Marginer

Brann-trener Mjelde hadde fri i går, men besvarte Dagbladets spørsmål henvendelse slik - i en tekstmelding:

-  Vet selvsagt om tallene. Dette er en av grunnene til at vi er nummer én og ikke nummer sju. Små marginer i toppfotballen.

Det har slett ikke alltid vært slik at effektiviteten har kjennetegnet Brann. Men anført av skottene Robbie Winters og Charlie Miller har laget begynt sesongen svært giftig. Når i tillegg Bataljonen endelig kan synge at Bengt Sæternes scorer mål, uten at det er løgn, så ser det lyst ut for serielederen før dagens hjemmekamp mot Stabæk.

Dødelig effektive

-  Mye å gå på

Samtidig har ikke Brann skremt vannet av veldig mange med sitt offensive spillemønster så langt.

Dagbladet brakte i går et intervju med Brann-kaptein Martin Andresen. Han var opptatt av at laget måtte bli bedre på motstanderens halvdel.

-  Spesielt når det gjelder angrepsspillet har vi veldig mye å gå på, og vi bør skape flere sjanser enn vi har gjort hittil, sa Andresen.

Offensive bidrag

Venstrekant Petter Vaagan Moen puttet for første gang i rød trøye da han utnyttet Jan Kjell Larsens keepertabbe på Aker Stadion sist helg.

Til Bergens Tidende sier hedmarkingen, kjøpt for ti millioner kroner i fjor, at han ønsker å utbedre sitt offensive bidrag.

-  Defensivt har det gått bra. Men jeg ønsker å være mer kreativ og komme til målgivende innlegg, sier Vaagan Moen til avisa.

 MER KREATIV:  Brann-trener Mons Ivar Mjelde smiler fornøyd til sin kantspiller Petter Vaagan Moen. -  Men jeg ønsker å være mer kreativ og komme til målgivende innlegg, sier Vaagan Moen. Foto: SCANPIX
MER KREATIV: Brann-trener Mons Ivar Mjelde smiler fornøyd til sin kantspiller Petter Vaagan Moen. - Men jeg ønsker å være mer kreativ og komme til målgivende innlegg, sier Vaagan Moen. Foto: SCANPIX Vis mer

Gunstigere posisjoner

-  Selvsagt kan det ha litt med at vi som lag ikke alltid har fått det til å stemme framover, men for det meste er det min egen feil. Jeg må bevege meg annerledes, sørge for å få ballen i gunstigere posisjoner. Det er små, men viktige justeringer, sier Petter Vaagan Moen.