Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Dødelig effektive

Topplaget Brann skyter minst. Men treffer oftest.

De har også sju lag foran seg på sjansestatistikken - hvilket betyr at bergenserne har utvist en nådeløs effektivitet så langt:


38 prosent av Branns sjanser er blitt omsatt i scoring.

-  Jeg vet selvsagt om tallene, sier Mons Ivar Mjelde.

Dagbladet fører statistikk i hver Tippeligakamp. Her noterer vi blant annet alle bevisste forsøk på avslutninger i retning av mostanderens mål. Serielederen kommer dårligst ut i vår samlede oversikt over de mest skuddkåte lagene etter fem serierunder.

-  Marginer

Brann-trener Mjelde hadde fri i går, men besvarte Dagbladets spørsmål henvendelse slik - i en tekstmelding:

-  Vet selvsagt om tallene. Dette er en av grunnene til at vi er nummer én og ikke nummer sju. Små marginer i toppfotballen.

Det har slett ikke alltid vært slik at effektiviteten har kjennetegnet Brann. Men anført av skottene Robbie Winters og Charlie Miller har laget begynt sesongen svært giftig. Når i tillegg Bataljonen endelig kan synge at Bengt Sæternes scorer mål, uten at det er løgn, så ser det lyst ut for serielederen før dagens hjemmekamp mot Stabæk.

Dødelig effektive

-  Mye å gå på

Samtidig har ikke Brann skremt vannet av veldig mange med sitt offensive spillemønster så langt.

Dagbladet brakte i går et intervju med Brann-kaptein Martin Andresen. Han var opptatt av at laget måtte bli bedre på motstanderens halvdel.

-  Spesielt når det gjelder angrepsspillet har vi veldig mye å gå på, og vi bør skape flere sjanser enn vi har gjort hittil, sa Andresen.

Offensive bidrag

Venstrekant Petter Vaagan Moen puttet for første gang i rød trøye da han utnyttet Jan Kjell Larsens keepertabbe på Aker Stadion sist helg.

Til Bergens Tidende sier hedmarkingen, kjøpt for ti millioner kroner i fjor, at han ønsker å utbedre sitt offensive bidrag.

-  Defensivt har det gått bra. Men jeg ønsker å være mer kreativ og komme til målgivende innlegg, sier Vaagan Moen til avisa.

 MER KREATIV:  Brann-trener Mons Ivar Mjelde smiler fornøyd til sin kantspiller Petter Vaagan Moen. -  Men jeg ønsker å være mer kreativ og komme til målgivende innlegg, sier Vaagan Moen. Foto: SCANPIX
MER KREATIV: Brann-trener Mons Ivar Mjelde smiler fornøyd til sin kantspiller Petter Vaagan Moen. - Men jeg ønsker å være mer kreativ og komme til målgivende innlegg, sier Vaagan Moen. Foto: SCANPIX Vis mer

Gunstigere posisjoner

-  Selvsagt kan det ha litt med at vi som lag ikke alltid har fått det til å stemme framover, men for det meste er det min egen feil. Jeg må bevege meg annerledes, sørge for å få ballen i gunstigere posisjoner. Det er små, men viktige justeringer, sier Petter Vaagan Moen.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling