Døden nær - igjen

ARENDAL (Dagbladet): Waliseren Ken Thorne (60) var på vei mot sin første offshore 1-seier. Han ble slått bevisstløs i en dramatisk båtkrasj og holdt på å drukne.

- Om ikke min andrepilot Matteo Nicolini hadde fått meg ut, tror jeg ikke dette ville gått bra. Jeg har gitt ham et stort kyss, sa en sliten men optimistisk Ken Thorne til Dagbladet i går kveld.

Etter noen timer på Aust-Agder sentralsjukehus husket han fortsatt ingenting av ulykken.

- Men jeg skjønner jo at dette var alvorlig. Nok en gang har jeg gitt meg selv en støkk i livet. Men etter en god dusj og en sandwich er jeg klar til å tenke framover igjen, sier Ken Thorne.

Samme i Oslo

Noen husker sikkert at det var nettopp Thorne som var døden nær i Oslo i fjor - da båten World of Cars brakk i to.

Da Dagbladet besøkte ham på Oslo Plaza samme kveld sa den hyggelige waliseren:

- Jeg var sikker på at jeg skulle dø. Heldigvis har jeg et sterkt overlevelsesinstinkt. Du trenger det i et krasj som kan sammenliknes med å kjøre i 200 kilometer i timen i en murvegg.

Slutter ikke

På spørsmål om ikke dette er hans siste båtrace, svarer mannen med fire barn og ni barnebarn:

- You must be joking. Jeg stiller i Plymouth om to uker og i Oslo to uker etter det. Mitt motto er: «If you are in control, you are going too slow.» Jeg elsker å kjøre raske båter og satser videre, lover Ken Thorne.

Ledet løpet

Thorne og Nicolini ledet VM-runden i Arendal da ulykken inntraff halvveis i løpet. 60-åringen er overbevist om at han ville slått sin personlige rekord, som er en andreplass fra Kiel ifjor.

- Vi ville vunnet. Jeg følte at vi hadde full kontroll da vi plutselig ble kastet rundt i det tøffe farvannet. I det minste vet vi nå at vi har en like rask båt som Victory og Spirit of Norway. Det gir selvtillit før fortsettelsen, sier Thorne.

PS: Waliseren finansierer båtsatsingen gjennom sitt eget bilselgerfirma i Cardiff - World of Cars.