BLIKK FOR SEIER. Føynland Kongen er Dagbladets banker i V75-omgangen på Momarken. Både kusk og trener har tro på seier. Foto: HESTEGUIDEN.COM.
BLIKK FOR SEIER. Føynland Kongen er Dagbladets banker i V75-omgangen på Momarken. Både kusk og trener har tro på seier. Foto: HESTEGUIDEN.COM.Vis mer

-Dødens er bra

Trener og kusk har stor tro på V75-triumf.

|||• Klikk her og grip sjansen til å vinne store gevinster på hest i jackpotomgang!

Pål Kristiansen eier og trener Dagbladets V75-banker Føynland Kongen. Han har ikke for vane å være optimist før et travløp.

-Men jeg er det nå. Jeg var nettopp ute og jogget med ham. Og han virker finere enn noen gang, fortalte Pål Kristiansen til Dagbladet fredag ettermiddag.

-Jeg tror han i alle fall kan trave 1.29 på Momarken lørdag, sier Kristiansen. Da skal konkurrentene få noe å bestille. Hestene som starter likt med ham er ikke gode nok. Det er fra 20 meter tillegg trusselen kommer. Men Kristiansen har et noe uvanlig håp om løpsutviklingen.

Dødens er bra!

-Hvis Føynland Kongen må trave i dødens, så er det bare bra. I den posisjonen kontrollerer man det meste, sier Kristiansen. Samtidig røper han også hvor stor tro på seier han egentlig har.
-Han har stort sett møtt årgangseliten og er fersk med bare ni starter på samvittigheten. Han er foreløpig mer sterk enn speedig. Men jeg mener han kan åpne raskere enn mange tror. Det viste han forsåvidt foran løpet om kongepokalen sist, forteller Kristiansen.

Mistet sko

Føynland Kongen har stort sett vist stabilitet. Men han var bleik nest sist i Drammen. Men det finnes en årsak til det.
-Jeg oppdaget at han manglet venstre framsko da jeg skrittet ham ned etter løpet. Det er mulig han tråkket den av seg allerede under oppvarmingen, men at jeg ikke oppdaget det før start. Jeg tror vi bare kan se bort fra den prestasjonen, mener Kristiansen.

Hop har tro

-Jeg mener det er en veldig bra vinnersjanse. Oppgaven blir først og fremst å få ham feilfritt av gårde på startsiden.

Går den fasen bra, stiger vinnersjansene betraktelig, sier kusk Vidar Hop.
 Han var imponert over hesten sist.
-Selv om han ble dradd med til den gode tiden på 1.27,7 bak årganstopper, så rekker den prestasjonen langt, mener Hop.

Han tror han har en brukbar vinnersjanse utenom Føynland Kongen denne lørdagen.

-Gardens Melody er speedig og kan vinne et veldig åpent løp, om det klaffer med bra rygger underveis, avslutter Vidar Hop.