Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Dødsfall i ørkenrally

Ullevålseter endte på 6. plass

En kartleser i bilklassen omkom under den siste etappen av VM-runden i ørkenrally i Marokko mandag. Pål Anders Ullevålseter endte på sjetteplass.

Rallyet avsluttet med en etappe i Atlas-fjellene rundt Ouarzazate, og det var en meget krevende etappe.

VM-runden endte da også tragisk. Kartleser for Joan Roma, Henri Magne, omkom etter en ulykke.

«Våre tanker går umiddelbart til hans nærmeste, og til Joan Roma som forståelig nok er knust av sorg», heter det i en melding fra Solveig og Pål Anders Ullevålseter.

Tok ingen sjanser

Nordmannen tok ingen unødige sjanser på mandagens etappe, og kom i mål til en syvendeplass i sin klasse. Spanske Esteve Pujol vant etappen nesten 16 minutter foran Ullevålseter.

Sammenlagt beholdt Oslo-mannen sjetteplassen, og han kan der med ta med seg 15 nye VM-poeng.

Marc Coma vant rallyet etter å ha ledet fra første dag.

Fornøyd

- Jeg er veldig glad for at dette rallyet er ferdig, og er brukbart fornøyd med resultatet til slutt. Selv om det ikke ble noen kjempesuksess for min del, så er jeg allikevel glad for å ha fått med meg flere nye VM-poeng. Samtidig får jeg se på dette rallyet som verdifull trening til neste års Dakar-rally, som skal kjøres i samme området og på det samme underlaget gjennom Marokko.

Ullevålseter ligger så langt på en fjerdeplass i VM i ørkenrally etter å ha kjørt tre av de fire første rundene. Det gjenstår fremdeles tre VM-runder denne sesongen, og neste runde kjøres i Brasil 24. juli til 4. august. Ullevålseter skal ikke delta på den runden.

(ANB)

OMKOM: Henri Magne (til venstre) omkom søndag. Her er han sammen med fører Joan Roma.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling