Fotballspillere med hjertestans

Dødsfallene som rystet fotballen

Tidligere Stoke-spiller Dionatan Teixeira (25) føyer seg inn i en vond rekke fotballspillere som har mistet livet som følge av hjertestans.

EKLE SCENER: Flere fotballspillere har kollapset på banen. Øverst til venstre daværende Livorno-spiller Piermario Morosini som falt om på banen og døde av et hjerteinfarkt. Øverst til høyre daværende Benfica-spiller Miklos Feher som led av en medfødt hjertefeil. Nede til venstre Marc-Vivien Foé som kollapset under semifinalen i FIFAs kontinentcup. Nederst til høyre er den eneste på dette bildet som overlevde, daværende Bolton-spiller Patrice Muamba. Foto: NTB Scanpix
EKLE SCENER: Flere fotballspillere har kollapset på banen. Øverst til venstre daværende Livorno-spiller Piermario Morosini som falt om på banen og døde av et hjerteinfarkt. Øverst til høyre daværende Benfica-spiller Miklos Feher som led av en medfødt hjertefeil. Nede til venstre Marc-Vivien Foé som kollapset under semifinalen i FIFAs kontinentcup. Nederst til høyre er den eneste på dette bildet som overlevde, daværende Bolton-spiller Patrice Muamba. Foto: NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(FourFourTwo): I dag kom beskjeden om at den tidligere Premier League-spilleren Dionatan Teixeira (25) er død. Teixeira forlot Premier League-klubben Stoke i sommer etter å ha spilt to kamper for klubben.

Ifølge flere medier døde den brasilianske spilleren av hjertestans, og føyer seg dermed inn i en lang rekke dødsfall i fotballen som knyttet til nettopp dette.

Plutselig hjertestans blant unge mennesker skyldes ofte en underliggende hjertesykdom, men problemet er at slike hendelser sjelden gir symptomer eller tegn på forhånd, slik at det er små muligheter til å forutsi hendelsen, skriver Norsk Helseinformatikk.

Plutselig hjertestans skal være den største dødsårsaken blant idrettsutøvere, og det skal være rundt en til 200 000 unge utøvere som blir rammet årlig.

Amerikanske tall viser at rundt to per 100 000 idrettsutøvere rammes av plutselig død som følge av hjertekarsykdom. Plutselig død er betydelig hyppigere blant menn enn kvinner (10:1).

Flere ganger de siste tiårene har det blitt rettet fokus på fotballspillere som plutselig har falt om og dødd på fotballbanen. FourFourTwo har sett nærmere på noen av de mest kjente tilfellene (denne artikkelen er en oppdatering av en artikkel vi hadde på trykk i juni).

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer