Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Dødsfallet kan bli gransket

Trenerguru Rolf Sæterdals plutselige hjertestans utenfor Bergen legevakt torsdag kan bli fulgt opp av en gransking av Helsetilsynet.

BERGEN (Dagbladet): Olympiatoppens leder for utholdenhetsseksjonen hadde store smerter i brystet torsdag, og reiste til Bergen legevakt for å bli undersøkt. Der mente behandlende lege at smertene måtte sitte høyt i mageregionen. Rolf Sæterdal ble derfor sendt på dør med beskjed om å oppsøke fastlege.

Etter å ha gått 50 meter stupte han om i gata. Hjertet hadde sluttet å slå. Den avholdte trenerkapasiteten ble bare 51 år gammel.

Meldeplikt

Fylkeslege Helga Arianson i Hordaland sier til Dagbladet at Helsetilsynet kan foreta grundige undersøkelser om det har skjedd noe klanderverdig ved Bergen legevakt.

- Haukeland universitetssykehus har etter spesialisthelsetjenestelovens paragraf 3.3 en plikt til å melde ifra til Helsetilsynet om de finner at noe kan ha sviktet i behandlingen av en pasient. De nærmeste pårørende kan også anmode om at Helsetilsynet foretar undersøkelser for å finne ut om det har foregått noe klanderverdig under behandlingen på legevakta, sier Arianson.

Hun kjenner selv ikke konkret til hva som skjedde med Rolf Sæterdal og behandlingen av ham på Bergen legevakt. Hun uttaler seg derfor bare på generelt grunnlag.

Obduksjon

Legevaktsjef Frank Leo van Betten sa til Dagbladet i går at Haukeland universitetssykehus har bedt om å få tilsendt pasientjournalen til Rolf Sæterdal.

Det skal også være planlagt en obduksjon ved Gades institutt på sykehuset mandag.

- Når sykehuset har bedt om informasjon fra legevakta, kan det tyde på at de ønsker å få gransket saken nærmere. Det er en fordel å gjøre obduksjoner når man er i tvil om hva som har skjedd, sier fylkeslege Helga Arianson.

Ingen ved Haukeland universitetssykehus ønsker å kommentere denne saken nå.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media