Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

- Dødsfallet tenker jeg på daglig

Magne Hoseth tilbake i Parken med blandede følelser foran Europa League-møtet.

TOMME TRIBUNER: Kvelden før kvelden er det tomt i Parken. Torsdag kveld møter Magne Hoseth gamleklubben FC København i Europa League-kamp. Hoseth sier til Dagbladet, at det er opp til han selv og de andre på laget om de reiser hjem med positive minner. Hoseths dårligste minne fra Parken, var ulykken i oktober 2004. Foto: Kristian Ridder-Nielsen / Dagbladet.
TOMME TRIBUNER: Kvelden før kvelden er det tomt i Parken. Torsdag kveld møter Magne Hoseth gamleklubben FC København i Europa League-kamp. Hoseth sier til Dagbladet, at det er opp til han selv og de andre på laget om de reiser hjem med positive minner. Hoseths dårligste minne fra Parken, var ulykken i oktober 2004. Foto: Kristian Ridder-Nielsen / Dagbladet. Vis mer

KØBENHAVN (Dagbladet): Torsdag kveld skal Moldes Magne Hoseth (31) igjen løpe ut på gressmatta i den danske hovedstaden.

Parken var Hoseths hjemmebane i årene 2004 til 2005 da han spilte for laget Molde skal møte i første gruppespill-kamp i Europa League; FC København.

Tenker ikke på motstanderen Selv bryr ikke Hoseth seg nevneverdig med at han skal møte en av Nordens storlag, eller at han tidligere har mottatt lønn fra klubben.

- Jeg tenker ikke så mye på FCK egentlig, de er bare et lag på den andre banehalvdelen. Det er opp til oss selv, om vi kan reise her i fra med en god eller dårlig opplevelse, sier Hoseth.

Før treningen i København onsdag kveld, fortalte han at han alltid tenkte slik, uansett hvilken motstander han spiller mot.

Men Hoseth vedgår at når han legger fotball-tankene litt til side, har turen til Danmark en viss betydning.

- For meg personlig er dette møtet med FC København veldig spesielt og jeg ser veldig frem til kampen og igjen få møte supporterne på nederste del av C-feltet igjen. Men jeg har aldri noe problem med tenningsnivået mitt, så det blir ikke noe spesielt sånn sett, at jeg skal møte FCK, sier han.

Hendelsen Under Hoseths opphold i FCK, skjedde det noe som han aldri greier å glemme. Nå i dag omtaler han det bare som «hendelsen». Under en hjemmekamp i Parken mot Viborg i oktober 2004, falt en 24 år gammel mann ned fra den øverste tribuneseksjonen og døde av skadene.

Hoseth var den første av FCK-spillerne som oppfattet hva som skjedde og derfor løp han raskt og ropte på legehjelp.

FCK-VIBORG 24.10.2004:
Dommer Knud Erik Fisker i samtale med Bo Svensson som nettopp har fått rødt kort og Magne Hoseth, som peker på tribunen for å gjøre oppmerksom på at en tilskuer hadde falt fra øverst på tribuneanlegget. 
Foto: MORTEN JUHL / SCANPIX
FCK-VIBORG 24.10.2004: Dommer Knud Erik Fisker i samtale med Bo Svensson som nettopp har fått rødt kort og Magne Hoseth, som peker på tribunen for å gjøre oppmerksom på at en tilskuer hadde falt fra øverst på tribuneanlegget. Foto: MORTEN JUHL / SCANPIX Vis mer

Hoseth sier fall-ulykken fortsatt er til stede i hans daglige tanker.

-Det er vanskelig for meg å tenke på København, og samtidig ikke huske det som skjedde. De positive opplevelsene jeg har fra København er sterkere og bedre enn akkurat den hendelsen, men likevel er den med meg hver eneste dag, sier han.

Hoseth tar Dagbladet med ut på de tomme tribunene som omkranser Parken og peker mot én av langsiden.

- Akkurat der hvor du ser det grønne reklameskiltet, der var det han falt ned. Midt under kampen, sier Hoseth.

Deretter tusler han ned trappene og entrer det Tuborg-grønne gresset for å trene. Nå som Molde-spiller, bærende på en drøm om at han torsdag kan sanke viktige bortepoeng på gamle tomter.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media