«Dødskaker» ødelegger for Aksel

- Det er ikke mulig å kjøre.

LITE PÅ SKI: Selv om løypene i New Zealand har vært dårlige denne uka, føler Aksel Lund Svindal seg god forberedt til v-cupåpningen om seks uker. Arkivfoto: Morten Holm/Scanpix
LITE PÅ SKI: Selv om løypene i New Zealand har vært dårlige denne uka, føler Aksel Lund Svindal seg god forberedt til v-cupåpningen om seks uker. Arkivfoto: Morten Holm/ScanpixVis mer

||| Aksel Lund Svindal og landslagsgutta lader opp til sesongen i jordskjelvrammede New Zealand, men de er et godt stykke unna områdene som er verst rammet.

Alpingutta er derimot utsatt for lite vennlig vær og dårlig preparerte løyper.

- Vi har vært uheldige og har ikke kjørt noe særlig de siste dagene. Det er så mye death cookies her at det ikke er mulig å kjøre, sier Lund Svindal til Dagbladet.

Ber om prepping Og disse dødskakene - som best kan kalles rullekuler på norsk - er ikke noe særlig.

- Det er knyttnevestore isklumper. Se for deg at du kjører på motorsykkel, og så rett etter en sving havner du i et en fots dypt lag med tennisballer, forklarer Aksel.

Han holder derimot motet oppe, for det er tross alt utendørsidrett de driver med. Og de har forhåpninger om at det blir bedre den neste uka.

- Vi prøver å få dem til å preppe løypa før det fryser til om natta, men de frykter at det skal bli for hardt for turistene. Men jeg har aldri hørt om mosjonister som liker å kjøre på death cookies. Heldigvis er det ikke så mange andre steder vi kunne vært. Det har vært ok her til nå. I Sør-Amerika er det lite snø og i Europa har det vært dårlig fram til den siste uka.

Storslalåmfølelse Det er seks uker til verdenscupen starter med storslalåm i Sölden. Aksel har fått en bedre storslalåmfølelse med de nye Head-skia enn han har hatt på lenge. Han snakker om at han er i ferd med å gjenvinne følelsen han hadde i den grenen i 2007 - før Beaver Creek-skaden.

Da var han verdensener i storslalåm.

Samtidig stresser han ikke for å komme i toppform til førsterennet.

- Jeg vil jo gjøre det bra der også, men det er enda viktigere å være skikkelig forberedt til fartsrennene i USA og Canada litt seinere. Da vil det være tre renn i uka, sier Lund Svindal.

Avstandsforhold I løpet av sommeren har han bekreftet forholdet til den amerikanske alpinstjerne Julia Mancuso. De har vært mye sammen de siste månedene - blant annet i Oslo - men nå går de inn i et avstandsforhold.

- Vi skulle gjerne tilbrakt mer tid sammen, men det er ikke så store avstander i Alpene. Så hvis vi kan kjøre en times omvei for å møtes, er det jo verdt det.

- Skulle du ønske flere konkurranser gikk samme sted?

- Ja, men samtidig får vi ikke sett så mye til hverandre de helgene uansett. Du blir litt egoistisk når du går inn i prestasjonsmodus. Da er det viktig å bruke mye tid på det som skal til for å prestere på topp, som å snakke med trenerne og se på video. Og så trenger jeg mye søvn.