Dødskrasjet

Michael Schumacher brast i gråt på pressekonferansen etter seieren på Monza-banen i Italia. Tankene gikk til brannvakten som døde under en kjedekollisjon i starten av løpet, og til avdøde Ayrton Senna.

Flere biler var innblandet i en massekollisjon like etter starten. Det så dramatisk ut for mange av førerne. Mest dramatikk var det rundt den unge, lovende Arrows-føreren Pedro de La Rosa. Han fikk et skikkelig rundkast men det gikk heldigvis bra. Men for brannvakten Paolo Gislimberti fra Trento gikk det galt. Han ble liggende hardt skadet ved autovernet og fikk førstehjelp ved banen før han ble brakt til sykehus, men livet sto ikke til å redde.

Frentzens skyld

Det var den tyske føreren Heinz Harald Frentzen som startet kjedekollisjonen gjennom å kjøre inn i Ruben Barrichellos bil helt i starten. Han påtok seg også all skyld for ulykken i går kveld.

Men hovedårsaken til kollisjonen skal være at Michael Schumacher først ga gass, for så å bremse opp og deretter gi gass igjen.

- Det var kanskje flere av førerne bak i feltet som ikke så manøveren min , sier en nedbrutt Schumacher.

- Dette er en seier for hele familien og alle som følger Formel 1. Å vinne i Italia er noe av det største du kan oppleve, sier en tårevåt Schumacher.

Utslitt

Med seieren tangerte Schumacher legenden Ayrton Senna med 41 seire i sammendraget. Senna og Roland Rantzenberg døde etter en ulykke på Imolabanen i mai 1994.

- Det betyr mye for meg å tangere Senna. Jeg er både utslitt og lykkelig , sier Schumacher.

Mika Häkkinen ble nummer to og leder fortsatt i kampen om VM-tittelen med to poeng mer enn Schumacher.

Også Häkkinen var skikkelig gråtkvalt på pressekonferansen etterpå.

Ralf Schumacher kom på 3. plass, mens Jos Verstappen ble nummer fire i en runde der dramatikken var tidlig over.

<B>DREPTE:</B> Den kraftige kjedekollisjonen i gårsdagens Formel 1 runde i Italia krevde et menneskeliv.