Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Dødsulykke i Dakar-rallyet

Ullevålseter-konkurrent Caldecott omkom.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Den australske motorsyklisten Andy Caldecott (41) omkom i en ulykke under Dakar-rallyet i dag.

- Klokka 12.57 fikk vite om dødsfallet til Andy Coldecott, som falt etter 250 kilometer, sier rallyets direktør Etienne Lavigne ifølge nyhetsbyrået AFP.

Coldecott døde trolig momentant etter å ha falt av motorsykkelen. Arrangørene ble gjort kjent med ulykken klokka 12.31, og helikopteret landet på stedet 12.55. To minutter  seinere var det bekreftet at australeren var omkommet, opplyser Lavigne. 

KTM-føreren Caldecott lå tiendeplass i sammendraget før dagens etappe, tre plasser bak Pål Anders Ullevålseter.

- Det er ille å høre at Coldecott, en Pål Anders har kjørt mye sammen med, har omkommet. Det er tragisk, sier Solveig Ullevålseter til Dagbladet.no.

Caldecott var gift og far til ett barn. Han skulle egentlig ikke delta i årets Dakar-rally, men ble innkalt som reserve da spanjolen Jordi Duran trakk seg på grunn av skade i desember, melder AFP.

I fjor vant han to etapper, og sist mandag vant han den tredje etappen i årets rally.

Ifølge AFP er Caldecott den 23. deltakeren som mister livet i Dakar-rallyets 23 år lange historie. I fjor døde to motorsyklister - spanske Juan Manuel Perez og italieneren Fabrizio Meoni.

DREPT: Andy Coldecott omkom i en ulykke i Dakar-rallyet i dag. Her er han i aksjon under lørdagens åttende etappe. Foto: EPA/Scanpix
DREPT: Andy Coldecott omkom i en ulykke i Dakar-rallyet i dag. Her er han i aksjon under lørdagens åttende etappe. Foto: EPA/Scanpix Vis mer

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!