Dødsulykke under Rally Tyskland

To mennesker mistet livet.

To nederlendere mistet livet da bilen deres, en Triumph TR7, kjørte av veien rett etter et spektakulært hopp. Ingen tilskuere ble skadd.

- Førstehjelpere var raskt til stede, men både føreren og kartleseren var så hardt skadd at livene deres ikke sto til å redde. Vår dypeste sympati går til de rammede, sa en talsmann for arrangøren.

Mads Østberg var på 5.-plass i Rally Tyskland etter lørdagens tre første fartsprøver, men han kjørte ut på den neste og måtte bryte. Også han var preget av dødsulykken.

- Det er forferdelig trist når en ulykke får et så tragisk utfall. Dette setter jo tingene i perspektiv, og tankene går selvsagt til etterlatte og pårørende til de forulykkede, sa han i en pressemelding.

Østberg uheldig Østberg var uheldig på den 12. fartsprøven i rallyet.

- Etter ni kilometer fikk jeg en sleng og endte utenfor veien. Bilen virket helt uskadd, og sammen med tilskuere prøvde vi iherdig å få den tilbake på veien igjen, men den satt helt fast i gjørma, sa han.

Østberg håper å kunne kjøre igjen søndag, men tidsstraffen for å bryte sendte ham ut av kampen om de beste plassene. Dani Sordo i Citroën og Thierry Neuville i Ford kjemper om seieren i rallyet. Sordo overtok ledelsen på lørdagens siste fartsprøve da Neuville var involvert i en kollisjon med Jari-Matti Latvala.

- Det var så glatt og gjørmete, og det var dårlig sikt i svingen. Da jeg så bremselysene hans, var det for sent. Det var som å kjøre på is, sa Neuville, som fullførte prøven. Latvala måtte bryte.

Bare 0,8 sekund skiller mellom Sordo og Neuville foran de to avsluttende fartsprøvene søndag. Arrangøren avlyste den siste planlagte prøven lørdag etter dødsulykken, men rallyet fullføres som planlagt søndag.

VM-leder Sebastien Ogier måtte bryte etter å ha kjørt ut fredag. Han ville sikret VM-tittelen om han hadde vunnet Rally Tyskland. Ogier var tilbake på veien lørdag og vant tre av dagens fartsprøver, men sammenlagt er han sjanseløs.

Ogier er 90 poeng foran Neuville og Latvala med fire runder igjen.

(NTB)