Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Dødt løp i lederkampen

ÅLESUND (Dagbladet): Denne helga blir det bikkjeslagsmål i Ålesund. Dagbladets spørrerunde til de 162 tingrepresentantene viser at presidentkandidatene Jan Jensen og Kjell O. Kran neppe får tid til å sove de to neste nettene.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Av de 162 idrettslederne som skal avgi stemme søndag, er foreløpig 63 i lomma på Jan Jensen. Kran har 61 på sin side. Stort jevnere kan det ikke bli. Vet-ikke/vil-ikke-gruppa på 38 er likt fordelt mellom særforbund og idrettskretser. Deler vi disse på to, er det fortsatt umulig å spå noen vinner.

Men Dagbladets spørrerunde denne uka viser at mange av dem som før Tinget støtter Kran eller Jensen, balanserer på slakk line i standpunktene. Kompetent bearbeiding fra kandidatene kan få mange til å falle ned på motsatt side i løpet av seine timer fredag og lørdag.

Derfor er tallene våre bare brukbare som forhåndsvurderinger - ikke som stemmesedler.

Loddtrekning

Hvis kampen om presidentvervet blir så tett som det kan se ut til, kan man komme i en situasjon der tilfeldighetene avgjør. Hvis kandidatene får like mange stemmer i både første og andre avstemning, blir kabalen løst ved loddtrekning.

Jensen-kretsene

Likevel er det interessante tendenser:

  • I særforbundene viser 44 av 75 representanter sympati for Kran. I idrettskretsene gir 46 av 75 representanter støtte til Jensen.
  • I de 19 idrettskretsene får Kran støtte fra bare to slenger-representanter i fylkene nord for Østlandet. Buskerud og Telemark gir som de eneste Kran hundre prosent støtte.
  • Jensen er foreløpig uten offisiell støtte fra tre av de fire største kretsene: Akershus, Oslo, Rogaland.
  • Jensen har mektige venner i 11 av 19 kretsledere. Kran har bare tre.

Kran-forbundene

  • Fire av de ti stemmene Jensen får hos særforbundene kommer fra hans eget skiforbund.
  • Kran har fått støtte fra de to forbundene med flest stemmer, hvis vi ser bort fra Jensens eget forbund. Fotballforbundet og Bedriftidrettsforbundet utgjør til sammen hele åtte stemmer.
  • Kran har vunnet to av de nest største forbundene (De med tre stemmer hver), mens Jensen har støtte hos ett. Kampen vil stå om Skytterforbundet.

Vet ikke

I gruppen som ikke røper standpunkt, er Oslos kretsleder Rolf Nyhus og IOCs styreprepresentant Gerhard Heiberg de viktigste. Disse har høy medieprofil og autoritet som lett drar med seg flere:

- Vi er opptatt av fornyelse, sier Nyhus.

Den fornyelsen bør ledes av en mann med sterk styringsteft. Kløfta mellom særforbund og kretser gjør Idrettstinget til en thriller.

For den som til slutt vinner valget, er gapet bare destruktivt.