Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Dødt løp mellom Real Madrid og Barcelona

Dersom Barcelona vinner i kveld, vil det være første gang på 80 år at de har flere seire på innbyrdes oppgjør.

DUELLEN: Tito Vilanova har muligheten til å føre Barcelona til topps på innbyrdes oppgjør-statistikken for første gang på 80 år. Foto: Manu Fernandez/AP/NTB scanpix
DUELLEN: Tito Vilanova har muligheten til å føre Barcelona til topps på innbyrdes oppgjør-statistikken for første gang på 80 år. Foto: Manu Fernandez/AP/NTB scanpix Vis mer

• Følg Real Madrid-Barcelona i vårt Fotballstudio fra 22.30

(Dagbladet): Real Madrid og Barcelona møtes til dyst i nok et El Clasico-oppgjør i kveld. Det første møtet endte 3-2 til Barcelona, og i kveld skal det avgjøres hvem som vinner den spanske Supercupen.

Lagene har møtt hverandre hele 220 ganger tidligere opp gjennom årene, og statistikken viser at begge lag har vunnet 87 ganger hver, ifølge Goal.com. Dersom Barcelona skulle vinne i kveld, vil det være første gang på 80 år at klubben har flere seire på innbyrdes oppgjør.

Real Madrid hadde lenge en solid ledelse kontra Barcelona på innbyrdes oppgjør, men Barcelona har spist seg sakte men sikkert inn på sin argeste rival de seneste årene. Katalanerne har vunnet 22 av de siste 48 oppgjørene, Real Madrid har på sin side vunnet 12 av kampene.

Psykologisk problem José Mourinho er tydelig på at kveldens kamp betyr mer enn bare en tittel. Han er redd for at stjernegalleriet hans har fått seg en psykologisk knekk etter den dårlige sesongstarten.

GOD START: Barcelona har vunnet begge sine seriekamper. Lionel Messi har aldri hatt en bedre start i klubben etter fem mål på tre kamper.  Foto: ANDER GILLENEA/AFP/NTB scanpix
GOD START: Barcelona har vunnet begge sine seriekamper. Lionel Messi har aldri hatt en bedre start i klubben etter fem mål på tre kamper. Foto: ANDER GILLENEA/AFP/NTB scanpix Vis mer

- Å vinne Supercupen eller ikke, å slå Barcelona eller ikke, det er ikke det viktigste. Det viktigste nå er om det som skjedde i Getafe var en engangsforseelse, eller om det er et psykologisk problem hos visse spillere, eller i hele laget, sier Mourinho ifølge Aftonbladet.

Real Madrid har fått en dårlig start i La Liga, og gikk på en overraskende smell mot Getafe i forrige kamp. Laget står med to tap og en uavgjort på de tre første kampene i serie- og supercup. Tapet mot Getafe fikk José Mourinho til å rase.

Viktigere ting På andre siden av banen står Tito Vilanova som forsøker å fylle skoene til suksessfulle Pep Guardiola. Før den første El Clasico-kampen tonet treneren ned betydningen av å vinne Supercupen.

- For meg personlig avhenger ikke alt av utfallet av denne kampen. Jeg liker å tilnærme meg dette yrket med ro. Jeg beklager, men det finnes viktigere ting i livet mitt, sa Vilanova på en pressekonferanse ifølge Reuters.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media