D'OH! Kristoffer Halvorsen hadde ikke gode bein lørdag, og endte opp med å beklage til lagkameratene sine. FOTO: Vegard Wivestad Grøtt, NTB/Scanpix
D'OH! Kristoffer Halvorsen hadde ikke gode bein lørdag, og endte opp med å beklage til lagkameratene sine. FOTO: Vegard Wivestad Grøtt, NTB/ScanpixVis mer

Sykling, Tour of Norway, Halvorsen:

Doffen: - Hadde så jævlige kramper

Joker satset alt på spurten. Tok trøye som bonus.

SARPSBORG (procycling.no): Inne på den avsluttende i sydentempererte Østfold, holdt ikke Kristoffer Halvorsen en posisjon man vanligvis forbinder med ham i hovedfeltet.

- Jeg slet som en gal opp bakken siste gang. Jeg hadde så jævlige kramper, sier Halvorsen mens han ser ned i bakken.

21-åringen hadde hele laget til rådighet, og blåjakkene la ned en enorm innsats foran den forventede massespurten.

- Vi har noen gode motorer i laget, men det er Vegard Breen som styrer det hele. Vi har bra kontroll. Det er vi som tar ansvar og gjør jobben profflagene egentlig skal gjøre, sier Gino Van Oudenhove til procycling.no.

- Hadde blitt dritbra, om det hadde gått

Kort tid etter etappen sitter Halvorsen i campingstol på fortauet og beklager at han ikke hadde mer å kjøre med under dag fire av Tour of Norway.

Han får likevel ikke tyn av kompisene. De visste at det var en sjansespill å ta ham ut til rittet med syltynt treningsgrunnlag.

- Vi gikk all-in for ham i dag. Vi visste at om det går, så blir det dritbra. Jeg føler ikke at det koster så mye uansett å ligge foran i den løypa her, sier Tobias Foss.

19-åringen ofret seg helt og holdent for sprintesset i dag. Han lå på andreplass i kampen om den hvite ungdomstrøya, og fikk sin sjanse da Robert Power ble brukt opp i spurtopptrekket rundt Simon Gerrans.

- Det var helt på grensa, men det var visst godt nok. Jeg så Power kom i retur. Han fikk det litt opp den siste bakken. Jeg var nære ved å dette av selv, men klarte å få ut det siste lille.

Jokers eneste sjanse til trøye

Tour of Norway avsluttes søndag i deler av VM-løypa fra 1993. Da er det ikke Kristoffer Halvorsen det kjøres for, men for sammenlagtplasseringen til Carl Fredrik Hagen.

I TRØYE: Tobias Foss ofret seg for lagkameratene, men så likevel sitt snitt til å stikke av med ungdomstrøya. Søndag håper han å få forsvare den i Oslos gater. FOTO: Vegard Wivestad Grøtt, NTB/Scanpix
I TRØYE: Tobias Foss ofret seg for lagkameratene, men så likevel sitt snitt til å stikke av med ungdomstrøya. Søndag håper han å få forsvare den i Oslos gater. FOTO: Vegard Wivestad Grøtt, NTB/Scanpix Vis mer

Trolig blir også Foss skjermet, slik at Joker Icopal opplever å stå igjen med én trøye på hjemmebane.

Lørdag ettermiddag var sportsdirektøren likevel sparsommelig med lovnadene til lagets yngstemann.

- Det er en bonus. Jeg vet ikke hva vi gjør ennå. Vi får snakke litt med ham i kveld, sier Van Oudenhove.

- Blir kult å kjøre med den i Oslo

Foss meldte overgang fra Lillehammer CK til Joker Icopal foran årets sesong, og benyttet fjorårsutgaven av rittet til å vise seg fram som hjelperytter for det norske landslaget.

Selv håper han at han får forsvare den hvite ungdomstrøya i Oslos gater.

- Vi får se. Vi får ta en prat om det i kveld. Men hovedsak er det sammendraget til Calle og etappeseier som er fokus her. Dette er bare en bonus. Det blir kult å kjøre med den i Oslo.

- Betyr det noe for deg å hente hjem trøya?

- Ja, det betyr mye. Det var veldig kult at jeg klarte å ta den i dag, så jeg får kjørt med den en dag i hvert fall. Det betyr mye for meg og karrieren min. Det er i hvert fall et lite høydepunkt.

- Hvordan var det å stå på podiet?

- For en liten blyg vingroming er det artig det. Man får litt gåsehud, sier Foss. Han leder nå med syv sekunder på Power i ungdomskonkurransen.

Her finner du alle resultater!

Artikkelen er levert av sykkelnettstedet procycling.no!