Doffen: - Har fått utrolig mye støtte

Har ristet av seg skuffelsen.

(Dagbladet.no): Kristofer Hæstad var en nedbrutt mann etter Premier League-debuten mot Chelsea i går. Lynvingen Arjen Robben snappet hans løse tilbakespill, rundet Wigan-keeper Chris Kirkland og punkterte kampen med sin 2-0-scoring.

Selv tok Doffen - i overkant selvkritisk - mesteparten av skylden for tapet på sin kappe. Men dagen derpå er skuffelsen allerede ute av systemet til 23-åringen.

- Jeg har vel egentlig fått rista av meg skuffelsen nå. I går følte jeg at jeg hadde skuffet lagkompisene mine. Jeg tar fullstendig kritikk på det jeg gjorde, men det nytter ikke å dvele for lenge ved det. Gjort er gjort, og det kommer en ny kamp mot Everton neste helg, sier Hæstad til Dagbladet.no.

Gjorde jobben mot Makelele

Han setter stor pris på alle støtteerklæringene som har kommet siden lørdag formiddag, både fra lagkamerater og venner hjemmefra.

- Spillerne har vært utrolig fine mot meg. De er bra folk, og sier «cheer up, du er en god fotballspiller, ikke la det gå innpå deg». Jeg har fått utrolig støtte, både fra dem og fra kompiser som sender meldinger, noe jeg setter stor pris på. Det er mange som har skrevet positive ord, sier han.

På det engelske diskusjonsforumet til Wigan-supporterne er det bare et fåtall som kritiserer Hæstad for tilbakespillet. De aller fleste mente nordmannen foruten tabben gjorde et positivt inntrykk - og påpeker at han «never stopped running».

Noe positivt klarer også Doffen å finne fra kampen. Blant annet jobben han gjorde mot Chelseas midtbaneanker Claude Makelele.

SKULLE PASSE PÅ MAKELELE: Kristofer Hæstad fikk beskjed av Paul Jewell om å ta ut Chelseas midtbaneanker Claude Makelele. Den oppgaven løste han greit - like fint gikk ikke tilbakespillet som ble plukket opp av Arjen Robben. Foto: REUTERS
SKULLE PASSE PÅ MAKELELE: Kristofer Hæstad fikk beskjed av Paul Jewell om å ta ut Chelseas midtbaneanker Claude Makelele. Den oppgaven løste han greit - like fint gikk ikke tilbakespillet som ble plukket opp av Arjen Robben. Foto: REUTERS Vis mer

- Jeg føler ikke jeg fikk vist all verden, for det er vanskelig å briljere mot Chelsea når de har ballen så mye og vi blir løpende imellom. Men defensivt fikk jeg gjort den jobben jeg skulle, som var å ta ut Makelele. Det gikk greit, og han fikk ikke gjort så mye, sier Hæstad.

- Håper jeg vokser på dette

- Hvordan er det å spille Premier League sammenlignet med Tippeligaen?

- Det er en drøm å oppleve, og utrolig gøy å få prøve seg i Premier League. Nivået er vanvittig høyt, og man får ikke mye tid når man mottar ballen.

- Du har stort sett hatt medgang siden du slo gjennom for Start. Hvordan opplever du at det butter litt?

- Det stemmer at jeg ikke har hatt så mye motgang til nå. Men jeg håper jeg vokser på dette, og at det gjør meg enda sterkere. Jeg kommer meg gjennom dette, også.

- Hva betyr landslagserfaringen for hvor raskt du kan tilpasse deg?

- Det er bra for meg at jeg har fått en del landslagserfaring. Premier League er i hvert fall flere hakk opp fra nivået i Tippeligaen. Nå venter Everton i neste kamp, men jeg aner ikke om jeg får starte der også. Jeg skal i hvert fall gjøre alt jeg kan på trening.

Doffen: - Har fått utrolig mye støtte

- Har du noe som helst hjemlengsel?

- Jeg trives vanvittig godt, og har ikke hatt tid til mye hjemlengsel. Dessuten har jeg Gamsten boende like ved meg, og det har hjulpet mye, sier Hæstad til Dagbladet.no.

• Din mening: Tror du Hæstad slår raskt tilbake?

<B>ØDELA DEBUTEN</B>: Lynraske Arjen Robben takket og bukket for Doffens løse tilbakespill, og rundet enkelt Chris Kirkland før han rullet inn 2-0 til Chelsea.