Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Tour of Norway, 2018:

Doffen: - Jeg følte meg helt jævlig

Bunkret opp allergimedisin foran Asker-etappen.

SLET MED ALLERGI: Etappen mot Asker ble blytung for Kristoffer Halvorsen. Fredag var han tilbake igjen blant de ti beste under spurten i Sarpsborg. FOTO: Tim De Waele/Getty Images
SLET MED ALLERGI: Etappen mot Asker ble blytung for Kristoffer Halvorsen. Fredag var han tilbake igjen blant de ti beste under spurten i Sarpsborg. FOTO: Tim De Waele/Getty Images Vis mer

SARPSBORG (procycling.no): Hvis du lette etter Kristoffer Halvorsens navn etter målgangen i Asker på 17.-mai, måtte du scrolle langt nedover resultatlistene.

Sørlendingen dukket faktisk ikke opp før på en 89.-plass: 1 minutt og 18 sekunder bak Edvald Boasson Hagen.

Les også: Groenewegen slo Boasson Hagen igjen

Overfor procycling.no letter 22-åringen fra Kristiansand litt på sløret om hvorfor grunnlovsfeiringen ble ekstra tung.

- I går måtte jeg få tak i allergimedisiner. Jeg har slitt med det tidligere, og i går følte jeg meg helt jævlig. Jeg følte at kroppen var dau hele veien. Hver gang du trår, så er det tungt. Det var heldigvis litt bedre i dag, sier Sky-proffen vel ankommet solrike Sarpsborg.

- Jeg satt for langt bak

Like før hadde Dylan Groenewegen kontrollert inn til sin andre seier under årets Tour of Norway.

Hvor god kontroll de faktisk hadde, ettersom bruddet ikke kapitulerte før 400 meter gjensto - kan sikkert være gjenstand for diskusjon.

Øverst på podiet sto uansett nederlenderen, mens Edvald Boasson Hagen ble to og Sondre Holst Enger nummer tre.

Halvorsen kloret til seg åttendeplassen, og sa seg greit fornøyd med det.

- Jeg var for langt bak. Jeg klarte ikke å komme meg i god nok posisjon. Spurten var bra, men jeg satt for dårlig plassert, er hans ærlige vurdering av situasjonen.

Marc de Maar unntaket i Sarpsborg

Mens Asker-etappen vanligvis er for hard (i hvert fall med de avsluttende rundene fra 2017-versjonen), er det litt touch and go om det blir spurtfest i Sarpsborg.

Vanligvis blir det det, noe som 2 x Groenewegen-seier, Boasson Hagen (dog solo) og 2 x Alexander Kristoff har vunnet siden 2013.

I 2014 klarte Marc de Maar å vinne her fra bruddet.

Mot slutten fikk Philip Deignan (Team Sky) og Boris Vallée (Wanty-Groupe Gobert) en liten luke mot slutten, men ble kjapt hentet inn.

procycling.no fulgte rittet LIVE - les her!

Laget for øvrig forsøkte å hjelpe nordmannen etter beste evne, men det er åpenbart at Groenewegen nyter langt bedre service i rekkene til LottoNL-Jumbo.

- Det var greit i dag. Jeg får mye hjelp underveis, men det ble litt vanskelig mot slutten der. Det er første gang vi kjører sammen, sier Halvorsen.

Én sjanse igjen for Doffen

Tross tre (mer eller mindre) flate avslutninger så langt, har han fortsatt til gode å snuse på etappeseieren.

I Horten ble han nummer 10, før 89.-plass i Asker og dagens 8.-plass. Det gir ham én sjanse til: Etappen der han kun ble spurtslått av nettopp Groenewegen iført Joker-drakta under fjorårets sesong.

Den gangen var det tvil om han skulle stille hele veien inn til rittstart, etter at han ble syk i forkant av De Panne. Tross en litt kronglete inngang til 2018-sesongen, har oppkjøringen tross alt vært mye bedre denne gangen.

- Det er rart med det. Nå har jeg trent bra i fem-seks uker siden jeg var syk (i år i forkant av GP Scheldeprijs). Det var ikke noe problem å henge med opp bakken i dag, så jeg synes egentlig det var greit.

- Så nå vender du blikket mot Brumunddal?

- Ja, jeg gleder meg til i morgen. Vi må prøve på å få til noe der, varsler Doffen.

Artikkelen er levert av procycling.no!

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media