<strong>I DÅRLIG SLAG:</strong> Kristoffer Halvorsen sto av tredagersrittet i De Panne etter 12 mil. Nå reiser han hjem for å hvile seg i form til Flandern rundt. FOTO: Mario Stiehl
I DÅRLIG SLAG: Kristoffer Halvorsen sto av tredagersrittet i De Panne etter 12 mil. Nå reiser han hjem for å hvile seg i form til Flandern rundt. FOTO: Mario Stiehl Vis mer

Sykling:

Doffen: - Nok uflaks nå

20-åringen fulgte De Panne i følgebil.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

DE PANNE: (procycling.no): Som flere andre Joker Icopal-ryttere, ble Kristoffer Halvorsen syk i etterkant av seieren i Handzame Classic.

Det skulle ha sin pris. Åpningen av tredagersrittet i De Panne ble et mareritt for sørlendingen.

- Jeg kjenner det vel allerede etter to-tre mil. Det blir så man sitter der, og håper at det skal løsne. Men kroppen ga meg null og niks. Jeg har vært litt syk den siste uka. Det slapp litt taket under Gent, men det henger litt igjen. Det er ikke vits i å presse når man bare er 90 prosent. Da henger man ikke med her, uansett, sier Halvorsen til procycling.no.

På halen med Breen

På et av bildene procycling.no har fått tilgang til via fotograf Tim De Waele sitter Halvorsen på halen sammen med Vegard Breen idet feltet er på vei inn mot Leberg etter drøye ni mil.

- Han følte seg nok ikke så bra han, heller, kommenterer Halvorsen og tenker på sykdommen som har rammet laget.

Tre mil senere var det slutt. Etter rundt 120 av de 205,5 kilometerne av den tøffeste etappen i tredagersrittet, sto han av sykkelen og tok plass i Jokers andrebil.

- Jeg hadde ikke krefter til å komme meg noe lengre fram. Etter at brosteinspartiene startet, tror jeg at jeg var oppe i feltet ved to anledninger. Og da var jeg helt ferdig.

Kaos i bilkøen

Han ble i stedet sittende i bilen med sportsdirektør Svein Erik Vold, og fulgte resten av etappen derfra.

- Det var en ny opplevelse. Det er litt kaos bak i bilkøen, og.

- Surt å sitte der vel?

- Ja, men akkurat i går var det gøyere å sitte der enn å sykle. I går var det kjedelig å sykle fra første kilometer. Da er det faktisk litt godt når man først tar avgjørelsen med å stå av, sier han.

Håper å bli frisk til Flandern

Halvorsen reiser hjem fra Belgia alt onsdag. Etter noen dagers hvile skal han ta en vurdering på om U23-utgaven av Flandern rundt er innenfor rekkevidde.

Den sykles 8. april, altså dagen før proffenes Paris-Roubaix.

I fjor ble Amund Grøndahl Jansen nummer fire her. Halvorsen måtte slippe de beste mot slutten, og ble nummer 51.

- Jeg håper at uflaksen er over nå. Jeg fikk en seier i Handzame, men de første rittene i år gikk heller ikke slik de skulle. Nå handler det om å komme seg hjem og nullstille. Jeg håper formen kommer til Flandern. Jeg drar ikke dit om jeg ikke er 100 prosent, sier han.

Selv om han ikke lenger er en del av laget, håper han Joker Icopal fortsetter å vise seg fram under 2HC-rittet i Belgia.

Tirsdag ble Ole Forfang nest beste norske (kun slått av Kristoff) i De Panne.

- Det var veldig bra av Ole. Han hadde litt uflaks når gruppa til Kristoff kommer opp på slutten, ellers kunne han kanskje tatt en sjette eller sjuende plass. Han kjørte veldig bra i Gent-Wevelgem, også. Det er nok han eller Anders (Skaarseth) som blir vår mann utover nå. Jeg er ikke så bekymret egentlig. De sykler fort selv om jeg drar hjem igjen, konkluderer han.

Artikkelen er levert av sykkelnettstedet procycling.no!

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer