Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

«Doffen»: - Skuffet når det var så nærme

Likevel tar han med seg en vesentlig bedre følelse inn i Gent-Wevelgem.

AMBIVALENT: Kristoffer Halvorsen var skuffet etter at seieren røk, men fornøyd med formstigningen. Foto: Tim De Waele.
AMBIVALENT: Kristoffer Halvorsen var skuffet etter at seieren røk, men fornøyd med formstigningen. Foto: Tim De Waele. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(procycling.no): - Jeg trodde jo at jeg hadde vunnet da det var tjue meter igjen.

Kristoffer Halvorsen var svært nære sin første seier for sin nye arbeidsgiver, Team Sky, fredag. Han skulle forsvare seieren i Handzame Classic, men ble slått av den jevngamle colombianeren Alvaro Jose Hodeg fra Quick-Step Floors.

- Hodeg - jeg kjenner jo ham fra L'Avenir, så jeg vet at han er rask. Jeg er skuffet i og med at det var såpass nærme, men samtidig merker jeg at formen er mye bedre enn den var under Nokere (Koerse) på onsdag. Det er det beste jeg sitter igjen med etter løpet, sier Halvorsen til procycling.no.

På onsdagens ritt ble han nemlig kjørt av vinden på den siste milen. Den siste tiden har Doffen slitt med sykdom, men formen til sørlendingen var vesentlig bedre under fredagens ritt.

Han tror det tøffe rittet på onsdag var utslagsgivende for formoppsvingen.

- Det var ganske seigt løp i dag også. Det var over en del brosteinspartier og bakker, så det var godt å kjenne at kroppen var bedre igjen. Jeg tror kroppen trengte en skikkelig gjennomkjøring på onsdag.

NESTEN: Kun Alvaro Jose Hodeg slo Kristoffer Halvorsen i spurten. Foto: Tim De Waele.
NESTEN: Kun Alvaro Jose Hodeg slo Kristoffer Halvorsen i spurten. Foto: Tim De Waele. Vis mer

Skuffelse først, bedre følelse etterpå

Spurten var relativt kaotisk, men Halvorsen kom seg nesten uhindret frem til spurten gikk.

Etter rittet var han tydelig skuffet over å ikke vinne, men etter å ha summet seg litt, er han noe mer fattet.

- Jeg følte det var ganske bra frem til det var 250 meter igjen, da må jeg stoppe litt opp fordi Adam Blythe (Aqua Blue Sports) holder på å velte, men ellers synes jeg spurten var grei. Selvfølgelig har du lyst til å vinne, og jeg var ganske skuffet rett etter mål, men jeg har en grei følelse nå, forklarer dagens andremann.

Imponerte i Kemmelberg

Team Sky kjørte utelukkende for den regjerende mesteren på fredagens ritt, og nordmannen er meget fornøyd med hjelpen han fikk fra det britiske storlaget.

- Jeg fikk veldig bra hjelp av laget i hele dag. Vi var kanskje litt bak i den siste høyresvingen, men jeg visste det var motvind på slutten der. Christopher Lawless hjalp meg veldig siste halvannen kilometer der, så jeg kom i en god plassering.

Neste ritt på programmet for Halvorsen er Gent-Wevelgem søndag om en drøy uke.

Det blir naturligvis hans debut i rittet, men han fikk smake på en av brosteinsbakkene i det rittet under fredagens ritt. Kemmelberg ble nemlig forsert, og den tidligere Joker-syklisten viste gode takter i den bakken.

- Jeg var bra over der - topp ti på toppen. Det er det jeg sitter igjen med i dag, at kroppen kjennes bedre. Det var en god følelse, avslutter 21-åringen.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!