«Doffen»: - Start-retur ingen nedtur

- Kan godt være at jeg går tilbake til Start, sier han.

(Dagbladet.no): I helga måtte Kristofer Hæstad igjen se på, fra tribunen, mens Wigan-lagkameratene gjorde opp på banen.

Heller ikke denne gangen fikk nordmannen noen forklaring fra trener Paul Jewell etter uttaket, og han har heller ikke etterlyst noen statusrapport.

- Hvis han mener jeg ikke er god nok, er det greit nok, det. Men det er klart det er tøft å være ute av laget uke etter uke. Dette ble ikke helt slik jeg håpet det ville bli, sier «Doffen» til Dagbladet.no.

- Start-retur ingen nedtur 

Start-spilleren er i utgangspunktet utlånt til Premier League-klubben ut sesongen. Men avtalen kan bli gjort permanent, hvis Wigan ønsker det.

Hvis ikke venter antakelig en retur til Kristiansand for den energiske midtbanespilleren.

- Det kan godt være at jeg går tilbake til Start. Og hvis jeg returnerer, blir ikke det noen nedtur. Ikke i det hele tatt, understreker han.

Erik Solér sier dørene står vidåpne på Sør Arena. Start-eieren trøster spilleren med at han uansett høster gode erfaringer i England.- Det er klart at det ser litt svart ut akkurat nå, men Kristofer får uansett med seg en del lærdom - lærdom som også vil være positiv for Start, hvis han kommer tilbake, sier Solér.

START-RETUR INGEN NEDTUR: Om Kristofer Hæstad må returnere til Kristiansand og Start, er det helt orden, sier han. Foto: EMPICS/SCANPIX
START-RETUR INGEN NEDTUR: Om Kristofer Hæstad må returnere til Kristiansand og Start, er det helt orden, sier han. Foto: EMPICS/SCANPIX Vis mer

- Har vokst på motgangen

Kristofer sier seg enig i det.

- Jeg har vokst mye som både spiller og person, nettopp fordi ikke alt har gått på skinner. Jeg hadde gjort akkurat det samme igjen, fastslår landslagsspilleren om overgangen.
 

At han ikke angrer, fastslo han også under landslagssamlingen i Krotia. Da trodde Doffen på bedre Wigan-tider.

I kampen mot Kroatia stilte midtbaneterrieren fra start. Siden da har han ikke snakket med landslagssjef Åge Hareide, men han frykter likevel ikke for plassen på kort sikt.

- Akkurat nå trener jeg med Premier League-spillere, og får jeg like god matching som spillerne hjemme i Norge, mener Hæstad.

- Men det er klart, det er mange gode norske midtbanespillere. Så hvis det går lenge før jeg får spille førstelagsfotball igjen, kan det bli et problem i forhold til landslaget, innrømmer han.

• Si din mening: Hvor tålmodig bør Kristofer Hæstad være i forhold til Wigan?

«Doffen»: - Start-retur ingen nedtur
VELKOMMEN TILBAKE: Kristofer får uansett med seg en del lærdom - lærdom som også vil være positiv for Start, hvis han kommer tilbake, sier Start-eier Solér til Kristofer Hæstad.