Doffen danket ut Markus Henriksen

Her er gutta som skal møte Irland.

INNE: Kristofer Hæstad er tilbake på landslaget, etter noen kamper i kulda. Foto: THOMAS RASMUS SKAUG
INNE: Kristofer Hæstad er tilbake på landslaget, etter noen kamper i kulda. Foto: THOMAS RASMUS SKAUGVis mer

|||ULLEVAAL (Dagbladet): De norske fotballgutta - som leder kvalikgruppa - skal møte Danmark i mars, i det som blir en svært viktig kamp i EM-kvalifiseringen.

Om to uker venter derimot en treningskamp borte mot Irland og Egil Drillo Olsen tok i dag ut troppen som skal teste seg på den grønne øya.

Den eneste «nye» spilleren er Kristofer Hæstad. Vålerenga-spilleren er inne i varmen igjen og Markus Henriksen forsvinner ut av troppen.

- Vi har vurdert flere midtbanespillere, både i Tippeligaen og i utlandet. Doffen har spilt jevnt bra over tid. Det er flere midtbanespillere i VIF som har gjort det. U21-laget skal ut i kamp mot en voksen motstander (Hellas borte, red. anm.) og jeg regner med at for eksempel Markus Henriksen skal spille der, sier Drillo.

Drømmer om EM Vålerenga-kapteinen er glad for den nye landslagssjansen.

- Det er gøy å få muligheten igjen, jeg har alltid en ambisjon om å spille så godt for Vålerenga at jeg er med i landslagsdiskusjonen, sier han til klubbens hjemmeside.

UTE: Markus Henriksen debuterte mot Kroatia i oktober. Han er ikke med mot irene. Foto: HRVOJE POLAN/AFP
UTE: Markus Henriksen debuterte mot Kroatia i oktober. Han er ikke med mot irene. Foto: HRVOJE POLAN/AFP Vis mer

Norge har startet kvaliken til EM i Polen og Ukraina fortreffelig - med full pott etter tre kamper. Doffen øyner nå et EM-sluttspill.

- Det hadde vært utrolig stort å få oppleve det. Sjansene våre er gode, selv om det er nok av tøffe kamper igjen, sier han.

- Fellah lengst unna Fire andre spillere som var med i troppen til kampene mot Kypros og Kroatia er også utelatt denne gangen, som følge av at Drillo ikke tar med 22 spillere til en enkeltstående treningskamp.

Rune Almenning Jarstein (skadd), Daniel Braaten, Steffen Iversen og Knut Olav Rindarøy må også se kampen fra tv-stolen.

Tidligere har flere etterlyst spillere som Mohammed Fellah og Harmeet Singh, ingen av VIF-ungguttene er med i den ferske troppen - men Drillo fant altså plass til Doffen.

- Fellah er den som er lengst unna av de tre. Det handler litt om hvordan VIF bruker ham også, sier Drillo.

Sikter mot Danmark For selv om dette bare er en treningskamp, ønsker ikke landslagssjefen å eksperimentere for mye.

- Vi spiller såpass få kamper og dette er en av to kamper før Danmark. Det sier seg selv at det ikke rom for voldsom eksperimentering. Derfor vil vi prøve ut de vi tror starter i mars. Det er fire spillere som var med sist, som er ute av troppen. Det er ingen formspillere i Tippeligaen som har pekt seg ut såpass at de skal danke ut noen, sier Drillo.

Som mener Norge får en bra test i Dublin om drøyt to uker.

- Jeg har bare sett Irland i deres siste kvalikkamp mot Russland (tap 2-3). Det er et bra lag som er opptatt av ballbesittelse, har mange gode spillere og trøkk i spillet. Typisk irsk. De gir alt og står på. Irland var imponerende mot russerne, hvor de var uheldige som havnet under 0-3, men kom tilbake og var nær 3-3, sier landslagssjefen.