Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Doffen er usikker på VIF-formen

Én dag før serieåpning.

VALHALL(Dagbladet.no): Kristofer Hæstad gleder seg som en unge, men innrømmer at han er spent på hvor laget står dagen før alvoret starter med VIF - Aalesund på Ullevaal.

- Jeg er litt usikker på hvor gode vi er. Det er ikke tvil om at vi har et bra lag, men vi har spilt litt lite sammen. Det tar tid å spille inn et nytt lag med et helt nytt trenerapparat. Men vi har forsøkt å gjøre det beste ut av tida vi har hatt, sier Hæstad til Dagbladet.no.

Føler ikke presset

Kravet til rask suksess er uansett ufravikelig. Alt annet enn tre poeng mot Aalesund lørdag vil være en skuffelse, og gi kritikerne vann på mølla fra første stund.

For etter AaFK venter lag som Tromsø, Lillestrøm, Rosenborg og Viking på rekke og rad. Da er det fort gjort å komme skeivt ut.

Hæstad plages imidlertid ikke av nerver.

- Det kribler i beina, dette har jeg ventet på. Jeg gleder meg mest til å komme i gang etter måneder med knallhard trening. Vi har ikke fått med oss mye av det som er blitt sagt og skrevet, vi har jo nesten ikke vært hjemme i Norge. Men jeg skjønner jo at det er et visst press på oss. Klubben har hentet mange nye spillere og trenere, men helt ærlig tror jeg alle bare gleder seg til å komme i gang, sier Doffen.

Han er trygg på at VIF tar tre poeng i serieåpningen med en normalt god prestasjon.

NÅ STARTER ALVORET: Kristofer Hæstad og Vålerenga slo Benjamin Kibebe og Aalesund 1-0 i en treningskamp tidligere i vinter. I morgen møtes lagene igjen på Ullevaal - og da er det alvor. Foto: SCANPIX
NÅ STARTER ALVORET: Kristofer Hæstad og Vålerenga slo Benjamin Kibebe og Aalesund 1-0 i en treningskamp tidligere i vinter. I morgen møtes lagene igjen på Ullevaal - og da er det alvor. Foto: SCANPIX Vis mer

- Det er viktig å få en god start, men det finnes ikke lette kamper i Tippeligaen lenger. AaFK er ikke dårlige, men på papiret skal vi være bedre, sier han.

Håper klubbskiftet gir gevinst

Siden den store gjennombruddssesongen i 2005, da han i løpet av få måneder gikk fra å være helt ukjent til å bli nasjonens nye wonderboy, har Hæstad bare tidvis levd opp til de høye forventningene.

De to siste sesongene har han spilt for et lag i motgang. Han håper klubbskiftet vil hjelpe ham tilbake mot gamle høyder.

- Forhåpentligvis skal jeg spille på et lag i medgang denne sesongen, og da vil det være lettere å prestere. Jeg har lyst til å spille for en klubb som kjemper i toppen. Det var derfor jeg valgte Vålerenga.

- Er det lettere nå som du er en av mange «stjerner»?

- Jeg er klar for å gå foran, jeg har alltid bare lyst til å vinne. Det blir en litt annen opplevelse med 20 000 på tribunen som klubbspiller.

- Men det har du vel opplevd før?

image: Doffen er usikker på VIF-formen

- Det er første gang at jeg har de med meg, smiler han.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media