Doffen falt pladask for Wigan

Kristofer Hæstad signerte en avtale med Premier League-klubben i kveld.

(Dagbladet.no:) Et av norsk fotballs største salgsobjekter Kristofer Hæstad fløy i formiddag til Manchester sammen med Start-eier Erik Solér.

Spekulasjonene startet umiddelbart, men det ble tidlig klart at det ikke var snakk om en overgang til United.

Flere av de andre klubbene i og rundt Manchester er imidlertid på spillerjakt, og i kveld ble det kjent at det er Wigan som stikker av med signaturen til midtbanespilleren.

- Det er snakk om et utlån, med opsjon på kjøp for Wigan, sier agent Rune Hauge til Dagbladet.no.

Start bekrefter nå også avtalen på sin hjemmeside.

• Les også: Lite penger å handle for

Scharner skadet

Hauge var inntil nylig Doffens agent, og har ikke jobbet med denne saken i dag. Hauge kjenner imidlertid Hæstad godt, og stiller seg bak det valget landslagsspilleren tar.

PÅ VEI BORT - MEN IKKE NØDVENDIGVIS FOR GODT: Kristofer Hæstad kan være tilbake i Start når utlånsavtalen er over, selv om Wigan har opsjon på kjøp. Foto: SCANPIX
PÅ VEI BORT - MEN IKKE NØDVENDIGVIS FOR GODT: Kristofer Hæstad kan være tilbake i Start når utlånsavtalen er over, selv om Wigan har opsjon på kjøp. Foto: SCANPIX Vis mer

- Han må gjøre det som er best for hans framtid, sier Hauge.

Doffen leies ut til Wigan ut den engelske sesongen.

- Jeg falt pladask for klubben. Dette er stort. Jeg merket med en gang jeg kom til klubben at det er veldig mye sjel der. Det er en engelsk, personlig atmosfære i hele klubben, sier han til fvn.no.

Overgangsvinduet åpner 1. januar, og Doffen kan i teorien være spilleklar for klubben når de møter Blackburn klokka 16 første nyttårsdag, hvis alle papirene er i orden.

Men Doffen flyr tilbake igjen til Wigan først på onsdag, og da kan det bli debut allerede i den neste kampen, som er et FA-cupoppgjør mot Portsmouth lørdag om en uke.

Wigan sliter med flere skadde spillere, deriblant den tidligere Brann-spilleren Paul Scharner, som er ute i to måneder etter en kneoperasjon.

Tror på flere låneavtaler

Kristofer Hæstad har en kontrakt som binder ham til Start ut 2008. For to uker siden ble det kjent at Doffen, Fredrik Strømstad og Marius Johnsen alle har takket nei til en kontraktsforlengelse med sørlandsklubben.

Doffen falt pladask for Wigan

Tidligere denne vinteren ble det klart at Manchester United skal låne Henrik Larsson fra Helsingborg. Rune Hauge tror vi kan få se flere slike avtaler også i norsk fotball.

- Dansker og svensker går for halvparten av det norske spillere koster. Dermed kan utlånsavtaler være måten å få norske spillere ut på, sier Hauge til Dagbladet.no.

Det har ikke lyktes Dagbladet.no å få tak i Kristofer Hæstad eller Erik Solér i kveld.