Doffen får støtte av sjefen

Kjempetabbe i ligadebuten.

(Dagbladet.no): Chelsea-Wigan 4-0.

Kristofer Hæstad kommer neppe til å tenke tilbake på sin første Premier League-kamp med spesiell glede. For «pasningen» til motstanderens Arjen Robben før 2-0-scoringen så alt annet enn bra ut.

Målet ble heldigvis ikke avgjørende for kampen. Men selv om Chelsea hadde kontroll, kunne jo Wigan fortsatt håpe på en heldig utlikning før den norske landslagsspillerens helbom.

Helbom fra Hæstad

Det skjedde i det 63. minutt, og Kristofer Hæstad gjorde egentlig en god jobb defensivt like inn på egen halvdel og forhindret en kontring for Chelsea.

Men da han skulle slå en pasning hjem til keeper Chris Kirkland, traff han ballen ureint, og den spratt i stedet rett i løpebanen til Robben. Nederlenderen dro seg lekende lett forbi Wigan-keeperen og satte ballen i tomt nett.

Ti minutter seinere ble Doffen byttet ut, og han så ikke spesielt fornøyd ut der han studerte skotuppene sine instendig på den lange veien av banen.

Får støtte av Jewell

HELDIGERE MED HODET: Kristofer Hæstad gikk seirende ut av denne duellen med Claude Makelele, men var ikke like heldig da han serverte Chelsea 2-0. Foto: Reuters
HELDIGERE MED HODET: Kristofer Hæstad gikk seirende ut av denne duellen med Claude Makelele, men var ikke like heldig da han serverte Chelsea 2-0. Foto: Reuters Vis mer

- Det andre målet kom etter et tilbakespill som ikke havner i nærheten av der det skal, sa Wigan-manager Paul Jewell til Sky Sports etter kampen.

- Hæstad er skuffet over feilen han gjorde, men vi må ta skylden som lag. Alle gjør feil, og vi skylder ikke på enkeltspillere.

Og Hæstad trenger ikke føle seg eneansvarlig for at tapet ble klart i ettermiddag. Heller ikke de to andre målene så spesielt flatterende ut for Wigan, noe Jewell var mer oppgitt over.

- Det blir en umulig oppgave for oss når vi slipper inn tre mål som kunne vært unngått, sa Doffens sjef.

Keepertabbe

Frank Lampard scoret 1-0 allerede etter 13 minutter av en tam førsteomgang. Han slo et frispark fra skrått hold drøye 30 meter fra mål.

Som tatt ut av læreboka, skrudde han ballen mot bakerste stolpe. Ingen spillere rørte ballen, mens Kirkland ble stående midt i mål av frykt for at noen skulle få et hårstrå på den og endre retningen. Ballen spratt rett i mål.

3-0-målet scoret også Robben etter 70 minutter. Eller kanskje blir det Chris Kirkland som ender opp i statistikken som den uheldige vinneren av et sjølmål?

Doffen får støtte av sjefen

Det som skjedde var i alle fall at Robben skjøt fra død vinkel, et skudd som hadde retning langt forbi mål. Men Kirkland forsøkte å kaste seg raskt ned på ballen, med det resultat at den traff innsiden av armen hans og spratt i mål.

Mikel-perle

På overtid kom det eneste virkelig flotte målet i kampen. Innbytter John Obi Mikel slo et utsøkt innlegg som Didier Drogba stupte fram og headet knallhardt i mål.

Chelsea var likevel mer effektive enn de var overbevisende i dag. Men de holder avstanden opp til serieleder Manchester United på seks poeng fortsatt, og bedret også målforskjellen. 

Mourinho: - Min fremtid er uviktig

Ryktene rundt José Mourinhos jobbfremtid i Chelsea har vært mange denne uka. Etter seieren over Wigan nektet portugiseren å love at han blir på Stamford Bridge ut kontrakten til 2010.

- Min fremtid er uviktig i denne sammenhengen. Klubbens fremtid er viktigere enn min fremtid. I dag vant vi og alle er glade, sa Mourinho ifølge Sportinglife.

Men på direkte spørsmål om han kommer til å fullføre kontrakten med Chelsea, nektet han to ganger å svare, før han raskt ble geleidet videre av Chelseas pressesjef.

JUBLET OG BLE BEJUBLET:</B> Chelsea-fansen hyllet Jose Mourinho i dag, etter at portugiseren har opplevd en turbulent uke. Og sannelig fikk han jublet litt selv også.
SPECIAL ONE: Det er ikke bare Alex Ferguson som vil savne Jose Mourinho om han forlater engelsk fotball. På godt eller vondt skjer det alltid noe rundt Chelsea-sjefen. Som her, hvor fjerdedommeren får et lynkurs i forskjellen på opp og ned.
ROBBEN ROBBET DOFFEN: Arjen Robben stjal Kristofer Hæstads mislykkede tilbakespill, runder her keeper Chris Kirkland og scorer det første av sine to mål i kampen.