Doffen gir blaffen i scoringsstatistikken

Start scorer minst.

ULLEVAAL (Dagbladet.no): Start slet med å spille seg til skikkelige målsjanser mot Vålerenga i går kveld, og tapte 1-0. Bortsett fra et skudd fra Kristofer Hæstad som Arni Gutur Arason bare så vidt dyttet utenfor stanga, var David Nielsens sjanse på overtid gjestenes største.

Dansken klinte til, men traff bare tverrliggeren.

- Akkurat den sjansen oppsummerte egentlig dagen vår, sier Stig Inge Bjørnebye.

Han måtte nemlig se på at sørlendingene slet mot fjorårets seriemester.

Tenker bare på poeng

Så langt denne sesongen har Start bare scoret 22 mål på 21 kamper i Tippeligaen - noe som er like svakt som bunnlaget Viking.


Kristofer Hæstad - som sammen med David Nielsen og Marius Johnsen - er lagets toppscorer med tre mål, er ikke bekymret.

- Jeg er ikke så opptatt av sånn statistikk, sier han til Dagbladet.no.

TOPPSCORER: Kristofer Hæstad har puttet tre seriemål for Start denne sesongen, og er toppscorer sammen med Marius Johnsen og David Nielsen. Foto: SCANPIX
TOPPSCORER: Kristofer Hæstad har puttet tre seriemål for Start denne sesongen, og er toppscorer sammen med Marius Johnsen og David Nielsen. Foto: SCANPIX Vis mer

I stedet slår han i bordet med en viktigere statistikk, som tross alt viser at Start seks seire på de åtte siste seriekampene.

- Vi har tatt masse poeng, og da har det ikke noe å si hvor mange mål vi scorer, sier midtbanekrigeren.

- Må løfte oss

I går kveld kunne sørlendingene klatret opp i ryggen på Lillestrøm. Med seier hadde Start bare vært tre poeng bak kanarifuglene, og da hadde de for alvor vært med i medaljekampen - fem serierunder før slutt.

- Vi hadde sjansen, men klarte ikke ta den. Det var dødt over hele linja, sier Hæstad.

Stig Inge Bjørnebye klarte i hvert fall å få spillerne til å heve seg etter pause, da Vålerenga gikk litt tom for krefter og slapp de gulkledde litt lenger opp på banen.

- Vi må løfte oss enda noen hakk i neste kamp, og vi har kapasitet til det, sier Bjørnebye.