UNORSK I STILEN: Mohammed Fellah er bare 1,66 meter høy, men har til gjengjeld en balanse og et tyngdepunkt mange kan misunne ham.       ,

Foto: ARNT E. FOLVIK / Dagbladet
UNORSK I STILEN: Mohammed Fellah er bare 1,66 meter høy, men har til gjengjeld en balanse og et tyngdepunkt mange kan misunne ham. , Foto: ARNT E. FOLVIK / DagbladetVis mer

Doffen gjør at Fellah tør å mislykkes

- Ville blitt kontret i hjel uten ham, sier VIFs tekniker.

||| Stabæk - Vålerenga 1-1

FORNEBU (Dagbladet): Få spillere i Tippeligaen - om noen i det hele tatt - har et bedre tyngdepunkt og fintereportoar enn Mohammed Fellah.

20-åringen er et eksempel på at også norske unggutter kan ha kontinentale ferdigheter, og sammen med Harmeet Singh utgjør han en ung og spennende duo på Vålerengas midtbane.

Fellah priser seg imidlertid lykkelig over at de har Kristofer Hæstad der mellom seg - som både holder dem i ørene og gir dem friheten til å mislykkes.

- Doffen har vært fantastisk i de to første kampene. Han pusher meg og Harmeet, og er blitt like god offensivt som defensivt. Om det ikke hadde vært for Doffen ville vi blitt kontret ihjel, sier den én meter og 66 centimeter høye midtbaneeleganten til Dagbladet.

Veit at Doffen rydder opp
Ifølge Martin Andresen er Fellah den best trente spilleren i hele Vålerenga rent kondisjonsmessig og blant dem som løper aller mest under kampene.

Samtidig er han artisten og den som tør prøve det uventede.

- Doffen løper så mye at jeg og Harmeet tør å miste ballen, fordi vi veit at han kommer til å rydde opp, mener Fellah.

Mot Stabæk viste han litt av det offensive reportoaret sitt, som da han feide forbi Pontus Farnerud tidlig i 1. omgang eller da han danset forbi Stabæk-forsvarerne med «enkle» tyngdeoverføringer - før han riktignok sendte noe i nærheten av et tilbakespill i armene til Jon Knudsen.

Men han skulle også spille seg ut for enhver pris selv i trengte situasjoner. Og selv om det er slike ting som gir Drillo antydning til hjerteflimmer, så er det trener Andresens ønske at Vålerenga skal tørre å spille ball.

Der føler Fellah laget har tatt store steg fra fjoråret.

- Nå går vi på banen og veit at vi kommer til å ha ballen mye. Vi får beskjed av trenerne om å ikke bare slå langt. Martin liker at vi prøver og utfordrer oss til å være lekne, sier han.

Har ballen mer
Hæstad føler Vålerenga er blitt et morsomt lag å se på.

- Vi spiller mer ballbesittende, og jeg tror det er relativt underholdende for publikum.

- Hvordan liker du rollen som et anker på midtbanen?

- Jeg trives veldig godt der jeg spiller nå. Den lar meg komme mer fram i banen også, men jeg har jo to andre på midten der som er glad i å utfolde seg. De er fantastiske spillere. Jeg føler at vi utfyller hverandre, sier Hæstad.

HOLDER UNGGUTTA I ØRENE: Men Kristofer Hæstad kan mer enn bare å være ryddegutt for Fellah og Singh. Her setter han inn 1-0-målet mot Stabæk. 
Foto: Stian Lysberg Solum / SCANPIX
HOLDER UNGGUTTA I ØRENE: Men Kristofer Hæstad kan mer enn bare å være ryddegutt for Fellah og Singh. Her setter han inn 1-0-målet mot Stabæk. Foto: Stian Lysberg Solum / SCANPIX Vis mer